21
srp
LIKA I GORSKI KOTAR
Šmrika

Giipuja

LIKA I GORSKI KOTAR | Šmrika

21. 07. 2022 | 18:00

Giipuja

unnamed

share

100 šterni, ćo!” cjelogodišnja je turneja od sto koncerata kvarteta GIIPUJA po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara.
 
Svakim novim koncertom i diskografskim izdanjem GIIPUJA nas vodi kroz jedinstveno glazbeno iskustvo, promovirajući hrvatsku autohtonu glazbu i aktualizirajući je u suvremenom kontekstu. Povezujući etno glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, Damjan Grbac sa svojim se kvartetom otisnuo na intrigantno glazbeno putovanje, progovarajući jezikom tradicije kroz slobodu jazz improvizacije.
 
GIIPUJA često izlazi iz konfora koncertnih dvorana i klubova, što postaje njihov zaštitni znak. Ove godine kreću na turneju “100 šterni, ćo!. Zamišljena je kao cjelogodišnja turneja od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara. Do danas su odsvirali više od 40 koncerata, a novi nastupi najavljeni su na tri šterne u Šmriki.
 
Šmrika, nedjelja 24.07.
 
18:00 sati – Pučka šterna kraj škole
19:00 sati – Pučka šterna – Dolnje selo
21:00 sat – Šterna Grubišić – Ravan
 
GIIPUJA koncerte bilježi kamerom, kako bi prenjeli i autentičnu atmosferu svake od lokacija na kojoj predstavljaju svoju glazbu.Vizure snimljenih mjesta postaju trajne razglednice koje žive u virtualnom digitalnom svijetu, dostupne znatiželjnicima sa svih strana svijeta, a povezane autentičnom glazbom.
 
GIIPUJA su Damjan Grbac – kontrabas, Marko First – violina, sopela, Aldo Foško – bas klarinet i Tonči Grabušić – bubnjevi.

Sljedeći događaj

21
srp
Zagreb
Klub Močvara
Nasty Abyss: Sadistic Intent, Sijjin