26
ruj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Glazbeni umjetnici Zagrebu: Krešimir Bedek i Martin Draušnik

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

26. 09. 2023 | 00:00

Glazbeni umjetnici Zagrebu: Krešimir Bedek i Martin Draušnik

Krešimir Bedek

share

Krešimir Bedek, gitara
Martin Draušnik, violina

Program:
Niccolò Paganini: Sonata br. 1 u a-molu M. S. 112A
Manuel de Falla: Španjolska suita (obr. P. Kochanski)
Miroslav Miletić: Sonatina
Ivana Kiš: Tinged
Pablo de Sarasate: Fantazija op. 25 (obr. K. Bedek)

Martin Draušnik violinu je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Maje Dešpalj-Begović. Školovanje je nastavio, kao stipendist Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, na Hochschule für Musik u Freiburgu, u klasi Latice Honde-Rosenberg. Tijekom školovanja uz prve nagrade na hrvatskim natjecanjima osvojio je i brojne nagrade i priznanja. Nastupao je diljem svijeta, u dvoranama poput Carnegie Hall, Berlinske filharmonije, Konzerthaus i Musikverein u Beču, Festspielhaus u Salzburgu te na festivalima poput Dubrovačkih ljetnih igara, Muzičkog Biennala u Zagrebu, Varšavske jeseni, Osorske glazbene večeri, Trieste Prima.
Kao solist nastupa uz Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Orkestar riječke Opere, Zagrebačke Soliste, Komorni studio Zagrebačke filharmonije, Cappelu Istropolitanu, Ansambl Cantus, Hrvatski komorni orkestar i Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem dirigenata poput Dimitrija Kitajenka, Pavla Dešpalja, Dennisa Russela Daviesa, Pavla Zajceva, Ville Matvejeffa, Jeska Sirvenda. Uz Zagrebačku filharmoniju 2013. izvodi Papandopulov Koncert za violinu i violončelo u Zlatnoj dvorani Musikvereina u Beču.
Od 2016. docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Svira na violini graditelja Fabricea Girardina iz 2000. godine.

Krešimir Bedek diplomirao je gitaru u razredu Darka Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Poslijediplomski studij završio je na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu u razredu Zorana Dukića. Nastupao je svirajući recitale, uz orkestre i u različitim komornim sastavima, a osvajao je nagrade na međunarodnim gitarističkim natjecanjima u Belgiji, Nizozemskoj, Portugalu i Španjolskoj. Dobitnik je i nagrade na Tribini Darko Lukić, nagrade Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu te Nagrade Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Zaposlen je kao izvanredni profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Sljedeći događaj

26 - 27
ruj
Osijek
Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku
G. Donizetti: Ljubavni napitak u HNK Osijek