24
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Glazbeni umjetnici Zagrebu

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

24. 11. 2021 | 20:00

Glazbeni umjetnici Zagrebu

Marija Kuhar Šoša

share

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku – više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 do 19:30 u prostorima Lisinskog.

 

Program:

J. Strauss:

Die Nacht, op. 10, no. 3.

Du meines Herzens Krönelein, op. 21, no. 2.

Meinem Kinde, op. 37, no. 3.

Zueignung, op. 10, no. 1.

I. Lang:

Lan

Nokturno, op. 54

J. Hatze:

Majka

Lađa u noći

Suzi

Serenada

E. Granados: Canciones amatorias

  1. Descubrase el pensamiento de mi secreto cuidado
  2. Mañanica era
  3. Llorad, corazón
  4. Mira que soy Niña
  5. No lloreis, ojuelos
  6. Iban al pinar
  7. Gracia mia

 

Marija Kuhar Šoša (Žminj, 1982.) diplomirala je s odličnim uspjehom glazbenu kulturu i solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Lidije Horvat Dunjko. Za vrijeme i nakon studija osvojila je brojne nagrade i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih izdvajamo tri  posebne nagrade na Međunarodnom pjevačkom natjecanju u Passau 2005. godine, Prvu nagradu i posebnu nagradu opere HNK u Splitu, Nagradu Hrvatskog glumišta 2007. za najboljeg mladog opernog pjevača do 30 god., za ulogu Constanze (F. Poulanc: Razgovori karmelićanki) u HNK Zagreb, Nagradu Marijana Radev za najbolje umjetničko ostvarenje u HNK Zagreb u sezoni 2008./2009. za ulogu Nanette u Verdijevu Falstaffu i Nagradu Zagrebačke filharmonije za Najboljeg mladog glazbenika u 2009. godini. U HNK Zagreb nastupa već niz godina te se predstavila brojnim ulogama u operama Mozarta, Puccinija, Vedrija, Bizeta, Straussa itd., a gostovala je kao Oscar u Verdijevu Krabuljnom plesu u Teatro Vittorio Emanuelle u  Messini te kao Catalina (E. Palomar: Juana) u Halleu i u Barceloni. Od nekoliko nastupa na Muzičkom biennalu Zagreb izdvaja se nastup 2007. kao Mimi u operi Za tri lipe Mirele Ivičević. Na Splitskom ljetu pjevala je uloge Tebaldo i La voce del cielo u operi Don Carlo G. Verdija, a na Dubrovačkim ljetnim igrama ostvarila je  uloge Damona i Coridona u Händelovoj operi Acis i Galatea pod vodstvom Philippea Picketta te ulogu Dorinde u operi Orlando istoga skladatelja.

Mario Šoša (Zadar, 1979.) diplomirao je klavir na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Ljubomira Gašparovića, a potom upisuje poslijediplomski studij na Sveučilištu Mozarteum u Salzburgu u klasi Klausa Kaufmanna gdje je magistrirao 2006. godine. Nastupio je s ansamblom Zagreb Sinfonietta, ansamblom Simfonijskog  orkestra HRT-a, Zadarskim komornim orkestrom, kvartetom Zadarskog komornog orkestra te Zagrebačkim kvartetom uz dirigente Pavla Dešpalja, Mladena Tarbuka, Tomislava Fačinija i Ivana Repušića. Sudjelovao je na festivalima Osorske glazbene večeri, Glazbene večeri u sv. Donatu, na Sceni Amadeo i Vukovarskom festivalu komorne glazbe.  Sudjelovao je na brojnim međunarodnim seminarima i majstorskim tečajevima gdje se usavršavao kod čitavog niza pijanista i pedagoga kao što su Roger Muraro, Virginio Pavarana, Karl Heinz Kammerling, Julian Jackobson, Vladimir Krpan, Wan Ing Oei Ong, Oliver Kern, Thomas Boeckheler, Rudolf Kehrer, Dubravka Tomšič Srebotnjak. Autor je, voditelj i izvođač u projektu integralnih izvedbi Mozartovih sonata koji se provodio u na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u akademskoj godini 2017./2018.

Sljedeći događaj

24
stu
Slavonski Brod
Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić
Lado i Slask