18
kol
Pula
Malo rimsko kazalište

Glazbeno-scensko djelo "Most"

Pula | Malo rimsko kazalište

18. 08. 2023 | 21:30

Glazbeno-scensko djelo Most

Glazbeno-scenski događaj Most

share

Glazbeno-scensko djelo “Most” u Malom rimskom kazalištu u Puli

Malo rimsko kazalište u Puli ove je ljetne sezone hit lokacija jer je do sada ugostilo niz vrhunskih kulturnih događanja, prometnuvši se tako u najljepšu ljetnu pozornicu na Jadranu.

No, malo je koji održani program imao emotivni potencijal kakav za domaću, ali i za stranu publiku, nosi glazbeno-scenska izvedba koja se bazira na mjuziklu “Most” a koja će se 18. kolovoza ondje održati.

Istra i Pula su se prije tridesetak godina, u vrtlogu ratnih zbivanja na Balkanu, pokazale kao svojevrsno utočište mnogima koji su usred rata ili neposredno nakon njega napuštali svoje rodne gradove, nesretni, slomljeni, ali s povjerenjem u bolju budućnost. Sada se na pozornici Malog rimskog kazališta u Puli uprizoruje jedna ratna priča toga doba, ljubavna priča kojoj su mnogi s pravom nadjenuli naziv mostarski Romeo i Julija. No, suprotstaviti ljubav sukobu dviju obitelji (Montecchi i Capuleti) je jedno, a suprotstaviti ljubav krvavom ratu i sukobu dvaju odnosno triju naroda – tematski nadilazi Shakespeareove ljubavnike iz Verone i na poseban način dira srca domaće publike koja još uvijek pamti zbivanja iz posljednjeg rata.

“Most” je mjuzikl čiju ideju i većinu songova potpisuje Emir Kulenović, skladatelj i tekstopisac koji je početkom devedesetih u ratnom vihoru bio primoran napustiti Prijedor i preseliti se u Istru u kojoj je započeo novi život.

Sljedeći događaj

19
kol
Makarska
Trg 4. svibnja 533.
10. Makarska Jazz Festival: Ante Gelo i prijatelji