26
stu
Zagreb
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Godišnji plesni koncert Ansambla Lado

Zagreb | Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

26. 11. 2021 | 20:00

Godišnji plesni koncert Ansambla Lado

Lado

share

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO profesionalni je folklorni ansambl osnovan prije 72 godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije.

Njegovi vrhunski plesači istodobno su i izvanredni pjevači, a 14 odličnih glazbenika svira na osamdesetak tradicijskih i klasičnih instrumenata. Zahvaljujući bogatoj kolekciji narodnih nošnji iznimne vrijednosti i ljepote, svaki koncert Lada svojevrsna je revija izvornoga hrvatskog tradicijskog ruha.

U 70 minuta programa, publika će imati priliku upoznati dio  hrvatskih tradicijskih plesova i pjesama koju LADO desetljećima čuva i izvodi na pozornicama diljem svijeta. Umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac priredio je program u kojem sudjeluje manji broj izvođača koji će izvesti neke od najpoznatijih koreografija poput Linđa, Valpovačkog kola, Prigorskih plesova, Starih splitskih plesova i Bunjevačkog momačkog kola.

Svoju praizvedbu imat će i dva glazbena broja iz Hrvatskoga zagorja – Ftičica je letala u obradi Mladena Kosovca i Ideju mužikaši u obradi Bože Potočnika.

Sljedeći događaj

26
stu
Rijeka
Pogon kulture
Grapevine Babies