06
srp
Dubrovnik
Tvrđava Lovrjenac

Goran Karan

Dubrovnik | Tvrđava Lovrjenac

06. 07. 2023 | 20:00

Goran Karan

IMG_1657 (1)

share

Hrvatski glazbenik Goran Karan predstavlja jedinstveni solo mjuzikl „Ljubav je fer“. Praizvedba ovog zaista posebnog autorskog djela održat će se u sklopu ovogodišnjeg dubrovačkog Midsummer Scene Festivala. Riječ je o scensko-glazbenom događanju u kojem 16 novih pjesama i životnih priča pjevaju i kazuju ovu, kako je Goran naziva ”pivanu ispovid“. Gledatelji će u novom glazbenom djelu splitskog slavuja uživati 6. srpnja na tvrđavi Lovrjenac.

“Ovim djelom ljudima sam htio pokazati svoje manje poznato lice, te se kroz nove pjesme i priče još bliskije upoznati s publikom. Ideju za solo mjuzikl ”Ljubav je fer” nosim dugo vremena, a sve što u njemu pjevam i govorim, plod je mojih iskustava, ali isto tako i života i ljubavi nekih meni dragih ljudi. Dakle, samo istina!“ – otkriva Goran Karan i dodaje: „Također, pjevanje uz akustičnu gitaru uvijek nosi dašak romantike i iskreno i izravno prenosi osjećaje. Zbog toga sam predstavu odlučio ogoliti do minimuma produkcijskih potreba, kako publici i meni ništa ne bi smetalo da se volimo. Dragi ljudi, dođite puna srca i ne bojte se… Sve što se dogodi u pjesmi, ostaje u pjesmi.”

Redatelj ovog djela je Ivan Leo Lemo, čiji je međunarodni opus prepoznat, prihvaćen i nagrađivan. „Ono što je meni s ljudske strane bitno i najvažnije jest ono što je Ivan Lemo osim svojih redateljskih stručnih sposobnosti. A Ivan Lemo je osoba neizmjerno širokog duha, uz to i moj Splićanin, generacijski nedaleko od mog vremena. To nam je dalo isti jezik, lakoću razumijevanja i bliskost humora. On je od prvog trenutka ušao cijelim srcem u ovaj projekt, pa je naš umjetnički rad bio obostrano zadovoljstvo. Kako bismo ”Ljubav je fer” postavili na scenu, valjalo nam je na kreativan način osmisliti originalan i jedinstven način izvedbe, pa smo tako ustanovili jedan novi scenski oblik, koji sam nazvao solo-musical.“ – zaključio je Goran.

Uz Goranov, po prvi puta od osnutka festivala dubrovački Midsummer Scene ovog ljeta postavlja i svoj mjuzikl na Lovrjencu. Od 22. lipnja pa sve do 6. srpnja očekuje nas pravo putovanje svijetom u posebno postavljenom mjuziklu „Put oko svijeta u osamdeset dana“.

Midsummer Scene je projekt Turističke zajednice grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey – Tongued Theatre Productions Ltd. London.

Ulaznice za cijeli program Midsummer Scene Festivala mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr.

Sljedeći događaj

06
srp
Opatija
Ljetna pozornica Opatija
Michael Bolton