12
svi
Rijeka
Pogon kulture

Grad

Rijeka | Pogon kulture

12. 05. 2023 | 21:00

Grad

Photo by Petar Kurschner

share

U protekle tri godine Grad je uspješno proslavio 35 godina postojanja, odradio niz aktivnosti oko izdavanja “best of & band on” albuma, koncertno uigrao novu postavu, ali i marljivo pripremao potpuno novi materijal. Već dobro prihvaćeni singlovi ‘Deset’, ‘Sjever’ i ‘Top’ uz novih šest pjesama zaokružuju cjelinu u novi samostalni album pod imenom “Brdo”.

Službena riječka koncerta promocija u organizaciji Distune Promotion, zakazana je za petak 12.05. u Pogonu kulture.

Ulaznice su već u prodaji i to u Dallas music shop Rijeka i preko sustava Entrio po cijeni od 8 eura do kraja veljače. S prvim danom ožujka cijena raste na 10 eura sve do dana koncerta kad će za ulaz trebati izdvojiti 13 eura.

Priča o bendu Grad priča je o riječkoj glazbenoj sceni sredinom 80-ih. To je razdoblje u kojem izravno s riječkih dokova na koncertne podije cijele bivše države slijeću vodeći riječki bendovi, između koji zasluženo mjesto zauzima grupa Grad. Upravo su oni u svim napisima koji su pratili bilo skupne, bilo pojedinačne nastupe riječkih sastava isticani kao perjanice cijele scene. Objavljivanje debitantskom albuma ”Ljudi” (1991.) riječki Novi list proglašava jednim od najvažnijih događaja u povijesti riječke scene, odajući priznanje dosadašnjem beskompromisnom i upornom radu. Njihovu glazbu sve ove godine karakterizira energičan novovalski rock s puno melodioznosti i upečatljivom lirikom. Uigrana i zarazna energija na živim nastupima samo su potvrda utjecaja i dan danas, što najbolje opisuje i jedna od njihovih definicija: »Grad nije bend, Grad je dijagnoza«.

Grad su Orijen Modrušan i Igor Stevanović na gitarama, Dean Škaljac vokal, Branko Kovačić bubanj te Sergej Hofman na basu. –

 

 

 

Sljedeći događaj

13
svi
Zagreb
Arena Zagreb
Aca Lukas