23
ruj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Gradski zbor Brodosplit - Hommage Miljenku Smoji

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

23. 09. 2023 | 00:00

Gradski zbor Brodosplit - Hommage Miljenku Smoji

Zbor Brodosplit

share

Gradski zbor Brodosplit

Vlado Sunko, dirigent

Gradski zbor Brodosplit najprepoznatljiviji je glazbeni ambasador Splita. U pola stoljeća, koliko očaravaju svojim interpretacijama, osvajali su trofeje na svim svjetskim zborskim pozornicama i natjecanjima na kojima su se pojavili. Pod vodstvom njihova umjetničkog kreatora i mađioničara, maestra Vlade Sunka, postali su najtrofejniji hrvatski amaterski zbor, dvostruki apsolutni svjetski zborski prvaci. Oni su potvrda da Split nije samo najsportskiji nego i najmuzikalniji grad na svitu.

Pod okriljem manifestacije Grada Splita „Smojinih 100“, najtrofejniji je hrvatski muški amaterski zbor Gradski zbor Brodosplit pod ravnanjem maestra Vlade Sunka priredio koncert – hommage Miljenku Smoji Neću politiku u svoju butigu!

Koncert sjećanja u čast najznačajnijeg splitskog i dalmatinskog kroničara 20. stoljeća, barda novinarstva, književnika i televizijskog scenarista Miljenka Smoje prožet je Smojinim izjavama, isječcima, ali i izborom skladbi iz bogate splitske zborske pjesmarice od Jakova Gotovca, Ive Tijardovića i Ljube Stipišića do Zdenka Runjića i Pere Gotovca, u aranžmanima i pod dirigentskom palicom maestra Vlade Sunka.

Za ovu su prigodu Brodosplitovci pripremili i dvije skladbe koje dosad nisu bile na njihovu repertoaru – Ča je život vengo fantažija i Naše malo misto, koje vezujemo uz Smojina legendarna televizijska uprizorenja.

Baš kao što se manifestacija „Smojinih 100“ iz Splita proširila cijelom Dalmacijom i Hrvatskom, tako će Brodosplitovci, kao perjanica ovdašnje zborske glazbe, nastupiti s koncertom NEĆU POLITIKU U SVOJU BUTIGU u Zagrebu, prijestolnici Dalmatinaca.

Program vodi autorica njihove jubilarne monografije „Gremo, mi puntari!” i članica GZ Brodosplit Herci Ganza.

Sljedeći događaj