01
ožu
Zagreb
KunstCaffe

Grgur Višić + Vilim Mance - Promocija vinila "Traženja"

Zagreb | KunstCaffe

01. 03. 2024 | 20:00

Grgur Višić + Vilim Mance - Promocija vinila Traženja

Grgur Višić + Vilim Mance – Promocija vinila “Traženja”

share

U petak 1.3. očekuje nas prava akustična poslastica, ona bez roka trajanja.

Grgur Višić mladi je kantautor koji inspiraciju vuče iz domaćih i stranih, suvremenih i starih folk krugova. Uspoređuju ga s legendarnim Bob Dylanom, koji je u svojim počecima svirao upravo po kafićima dalekog New Yorka. U zadimljenim prostorijama početkom šezdesetih stvarala se budućnost glazbe. U sličnoj atmosferi nastupit će i Grgur 1.3. u KunstCaffeu, kada promovira svoje prvo fizičko izdanje – ploču albuma “Traženja“.

Album je producirao Damir Trkulja Šiljo iz PurpleCat studija. Zajednička suradnja kreće snimanjem EP-ja “Na pravoj strani pruge“, što je ujedno i Grgurovo prvo službeno izdanje. Nastavak suradnje izrodio je album Traženja, u kojem duo uspješno uspostavlja produktivnu i konkretnu radnu atmosferu nužnu za stvaranje velikog i zaokruženog djela.
Na ploči se nalazi osam pjesama, četiri sa svake strane. Diskografske kuće Spona i Croatia Records udružile su snage kako bi album zaživio i u fizičkom izdanju. Naslovnicu je izradila Paula Grandov, a kako sve to zvuči uživo saznajte u petak 1.3. s početkom u 20:00 sati.

Prije Grgura nastupit će jednako mladi i jednako zanimljivi zagrebački kantautor Vilim Mance. Utjecaje kao i Grgur pronalazi duboko u korijenima folk baštine. Objavio je dva albuma u kućnoj produkciji pjevajući primarno na engleskom, dok za svoju poetiku kaže da je inspirirana vlastitim doživljajima svakodnevice.

Sljedeći događaj