06 - 07
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

06 - 07.04.2024

Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili u Lisinskom

Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili

share

Jedan od najslavnijih plesnih ansambala na svijetu, Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili, vraća se u Lisinski!

Dvije izvedbe: u subotu, 6. travnja i nedjelju, 7. travnja!

Nakon rasprodane predstave u svibnju 2023. godine, Gruzijski nacionalni balet ponovo donosi zagrebačkoj publici spektakularan nastup popraćen orkestrom s jedinstvenim instrumentima čiji zvuci pričaju glazbenu povijest i tradiciju autentičnog gruzijskog plesa više od 75 godina.
Nevjerojatnim umijećem na sceni i uzbudljivim koreografijama kojima prkose gravitaciji, stekli su nazive poput „leteći Gruzijci“, „osmo svjetsko čudo“, „uragan na pozornici“, „čudo iz Gruzije“, „poezija u pokretu“, „najbolji plesači na svijetu“ i dr., a nekoliko puta proglašeni su „najboljim showom na Broadwayu“.

Sukhishvili su osnovani 1945. godine i brzo su stekli ugled koji se proširio širom svijeta. U preko 75 godina postojanja, nastupali su u više od 100 zemalja na svim kontinentima, na najpoznatijim i najvećim pozornicama u Londonu, New Yorku, Parizu i Milanu. Na više od 300 regionalnih i svjetskih turneja s oko 20.000 nastupa oduševili su preko 90 milijuna ljudi i pozicionirali gruzijski ples na kartu svijeta.
Baletni ansambl uvijek nastupa u pratnji vlastitog orkestra u sastavu glazbenika koji se naraštajima obrazuju za sviranje na gruzijskim tradicijskim glazbalima.

Kompleksna i zahtjevna koreografija spaja savršeno sinkronizirane pokrete trupe sa zadivljujućim tehničkim umijećem pojedinačnih izvođača: energični muški plesači spretno lete kroz zrak sudarajući se mačevima i bodežima, natječući se u dinamici pokreta i visini skoka kako bi osvojili naklonost elegantnih plesačica koje minucioznim koracima graciozno lebde pozornicom. Zaštitni znak Sukhishvili ansambla je „ples na prstima“, zahtjevni koreografski pokret koji se uči od 5. godine i neprestano usavršava tijekom života.
Gruzijski nacionalni balet jedinstveni je fenomen koji svatko treba vidjeti barem jednom u životu!

Ulaznice za drugu izvedbu u nedjelju, 7. travnja.

Sljedeći događaj

06
tra
Opatija
Centar Gervais
Rock & Roll Z brega na dol u Opatiji