20
stu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

20. 11. 2024 | 20:00

Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo u Lisinskom

Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo u Lisinskom

share

Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo ove godine u Lisinskom

Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe.  

Nakon što je prošlo ljeto proslavljeni gitarist Tonino Baliardo sa svojim bendom nastupio u Opatiji, Vrsaru i Splitu, odlučio je da se ponovno vrati u Hrvatsku, ovaj put u metropolu. Naime, kraljevi salse i flamenka, legendarni Gypsy Kings ft. Tonino Baliardo 20. studenoga stižu u Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u sklopu turneje Generation Tour u sklopu koje predstavljaju novi album. Gipsy Kings specifičan je sastav koji u svom izričaju kombinira rumbu, flamenco, salsu i tradicionalnu romsku glazbu s pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj. 

Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a bavi se i skladanjem filmske glazbe. Ovi neosporni majstori romske glazbe, koje čini deset talentiranih glazbenika, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijeta. Iza sebe imaju objavljenih 15 studijskih albuma.

Tri albuma nominirana su za Grammy nagradu, od kojih je album Savor Flamenco dobio ovo prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe. U 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s Ingobernableom u duetu s Tanganom. 

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta. Njihovi koncerti, koji su primljeni s nevjerojatnim izvrsnim kritikama, uključuju sve velike hitove  poput Bamboleo, Djobi, Djobi, Volare, i dr., a uz pjesme s novog albuma Renaissance njihov nastup je remek-djelo čiste zabave.

Sljedeći događaj