17
lip
Zagreb
Klub Močvara

Health, Youth Code

Zagreb | Klub Močvara

17. 06. 2022 | 20:00

Health, Youth Code

share

Ravno 12 godina nakon posljednjeg zagrebačkog koncerta, vraćaju nam se američki industrial noise prvaci HEALTH, a kao podrška s njima dolazi EBM duo Youth Code.

HEALTH (SAD)
HEALTH su 2006. nastali u Los Angelesu i prve nastupe odradili u The Smellu, kultnom DIY klubu u kojem su debitirali No Age, Abe Vigoda i Mika Mika.
Prvi album, također nazvan “HEALTH” snimljen je u gerilskim uvjetima i objavljen 2007. Naravno, Pitchfork, u to doba arbitar ukusa je podivljao za HEALTH i usporedio bih s Boredomsima, Deerhoofom, Liarsima i Black Dice. Ukratko, svidjelo im se.
Dvije godine kasnije objavljuju izvrstan “Get Color” i kreću na turneju u sklopu koje su posjetili Zagreb. Svirali su na Žednom uhu skupa s kultnim talijanima Zu, apsolutno razorili i ostavili publiku u čudu – definitivno jedan od najboljih nastupa koje su zagrebačke pozornice vidjele.
Nakon “Get Color”, svakako valja izdvojiti to da su odgovorni za soundtrack popularne video igre Max Payne 3, a 2015. su izbacili “Death Magic”, još jedan album koji je požnjeo sjajne kritike, a nakon njega su uslijedili “Vol 4:: Slaves of Fear” i “Disco 4:: Part I”, kao i razne kolaboracije, primjerice s Nine Inch Nails.
Kako god, željno iščekujemo saznati što su nam HEALTH pripremili 12 godina nakon zadnjeg susreta!

YOUTH CODE (SAD)
Youth Code su EBM duo iz Los Angelesa, čiju je glazbu najlakše opisati kao miks industriala i punk gnjeva.
Godine 2013. su potpisali za Dais Records, izdali debitantski LP i bili podrška izvođačima poput AFI, Nothing i Suicide Commando, a pohvalama su ih obasuli svi, od Pitchforka do Skinny Puppy i Front Line Assembly, koji su ih poveli na zajedničku turneju – kako kažu naši stari, ostalo je povijest…

Sljedeći događaj

17
lip
Petrinja
Gradsko kupalište
Mayales & Detour, Matija Cvek