24
velj
Rijeka
The Beertija

Hexis i Zenoth u The Beertiji

Rijeka | The Beertija

24. 02. 2024 | 20:00

Hexis i Zenoth u The Beertiji

Hexis i Zenoth u The Beertiji

share

Dobitna kombinacija za koncertni izlazak upakiran u mračnu distorziju zakazan je za subotu, 24.2. u riječkoj The Beertiji gdje nas očekuje nastup danskih black metalaca Hexis uz domaće mlade snage Zenoth.

Kombinirajući energiju hardcorea s pustoši black metala i dodavanjem djelića dooma i sludgea, Hexis je vrlo brzo postao omiljen među širom publikom. Ujedno, Zenoth na ovome koncertu predstavlja svoj debi “Shores of Destiny”. Ograničen broj ulaznica je već u prodaji po early bird cijeni od 8 eura i traje do kraja tekuće godine. Prodajna mjesta su Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio.
Posebna pogodnost za studente riječkog Sveučilišta koji na dan koncerta uz predočenje x-ice
mogu kupiti ulaznicu po pretprodajnoj cijeni na ulazu u klub ukoliko koncert
nije rasprodan.

Hexis
Bend je počeo s radom u Danskoj 2010. godine, slijedeći DIY-duh punk i hardcore scene, dok su istovremeno bili duboko ukorijenjeni u black metal zvuku. Samouki i sami neprestano putuje svijetom. S više od 1000 koncerata od Farskih otoka do Novog Zelanda i od Kube do Mongolije iza sebe, ovi dečki su bili arhetip marljivog i žestokog benda. Kombinirajući energiju hardcorea s pustoši black metala i dodavanjem djelića dooma i sludgea, Hexis je objavio tri albuma: “Abalam” (2014.), “Tando Ashanti” (2017.) i ‘Aeternum’ (2022), kao i bezbroj EP-ova i split-izdanja.
Glazbenici koji stoje iza benda nalaze se diljem Europe i hvaljeni su zbog svojih izvanrednih albuma i, prije svega, zbog svojih intenzivnih live nastupa koji su ih odveli na visoko rangirane festivale kao što su Roskilde, Bloodstock, Roadburn ili Ieper Fest.

Zenoth
Zenoth je metal band koji je u svoj zvuk ukomponirao elemente melodic death metala, groovea, deathcore-a i metalcore-a. Savršeni mix growla i melodičnog clean pjevanja spojenog u pomalo progresivne “epic sounding” instrumentale koji zajedno grade uvijek prisutnu mračnu atmosferu uz nabrijane groove riffove koji tjeraju na mosh i headbang.

Nakon šest godina marljivog rada izbacuju album prvijenac “Shores of Destiny”. Album istražuje uzbudljivu priču enigmatičnog “entiteta” koji prolazi kroz životnu borbu u fizičkom svijetu i unutarnju bitku sa vlastitim odlukama. Tematsko istraživanje vodi slušatelje kroz avanturističko putovanje, uranjajući ih u spektar preplavljujućih emocija i dubokih misli. Borbe protagonista kulminiraju na obalama sudbine, čineći ovaj album dojmljivim narativnim iskustvom.

Ulaz: 8 eura earyl bird do 31.12.2023. / 10 eura pretprodaja od 1.1.2024. / 13 eura na dan koncerta
Prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio
Napomena: broj ulaznica ograničen na 100

Sljedeći događaj

24
velj
Zagreb
AKC Medika
Hali Gali – AKC Medika