03
stu
Zabok
Tvornica – Nova runda

HGF: Metal ressurection 25 u Zaboku

Zabok | Tvornica – Nova runda

03. 11. 2023 | 21:00

HGF: Metal ressurection 25 u Zaboku

HGF: Metal ressurection 25 u Zaboku

share

25. izdanje Metal ressurectiona donosi metal bendove 27. HGF-a Zenoth, Duelist i Sinner takes all

Zenoth
Metal band koji je u svoj zvuk ukomponirao elemente melodic death metala, groovea, deathcore-a, metalcore-a pod utjecajem bendova poput Triviuma, In Flamesa, Gojire i pokojih drugih. Pronalaze savršeni mix growla i melodičnog clean pjevanja ukomponiranog u pomalo progresivne “epic sounding” instrumentale koji zajedno grade uvijek prisutnu mračnu atmosferu uz nabrijane groove riffove koji tjeraju na mosh i headbang.2017. su sa svojim debitantskim pjesmama osvojili drugo mjesto na dugovječnom Ri Rock Festivalu i tako se postavljaju na poziciju jednog od traženih bendova u Rijeci.

Sinner takes all
Metalcore bend iz Zagreba kojeg su 2021. Stil i zvuk benda inspiriran je bendovima kao što su Parkway Drive, A Day To Remember i mnogi drugi bendovi koji su vladali metalcore scenom prije više od desetak godina.
Tijekom dvije godine rada nastao je album “Sink us, or let us swim” kojeg band samostalno izbacuje na YouTube, Bandcamp i ostale platforme. Album je napisao i producirao “Sinner Takes All”. Vlad Vučeta miksao je i masterirao album.

Duelist
Rock/metal autorski sastav iz Zagreba. Sviraju alternative/groove/thrash metal s kombinacijom grungea. Smatraju kako današnjoj rock/metal sceni donose stariji tip metala (80-e): više “ganjaju” melodičnost, clean vokal i dinamiku, ali drže da glazba bude heavy i relativno brza. Tome dodaju 3 vokala koja se do određene razine poklapaju i preklapaju u harmonijama. Izbacili su i prvi EP u rujnu 2022. godine, a trenutno su u fazi snimanja novog albuma.

Donatori:
Grad Zabok, KZŽ, TZ Srce Zagorja, ZAMP

Sljedeći događaj

03
stu
Zagreb
Boogaloo
Piknik Park u Boogaloou