15
lip
Zagreb
Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

Hojsak & Novosel ft. Thanos Stavridis & Christos Tasios

Zagreb | Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

15. 06. 2024 | 21:00

Hojsak & Novosel ft. Thanos Stavridis & Christos Tasios

Hojsak & Novosel ft. Thanos Stavridis & Christos Tasios

share

Hojsak & Novosel duo već dugo su prepoznati kao hrvatski kulturološki i glazbeni brend čiji spoj tradicije i suvremenog oduševljava publiku diljem svijeta.

Njihov spoj tambure i kontrabasa, koji glavni fokus stavlja na tehnike sviranja gudalom i trzalicom zaintrigirao je ne samo publiku i kritiku nego i njihove kolege glazbenike. Uz suradnje s drugim svjetski priznatim glazbenicima poput Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Theodosiija Spassova, Monike Leskovar ili s vrhunskim orkestrima kao što su Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a ili Tamburaški orkestar HRT-a gradili su svoje ime i reputaciju.

Svoju glazbu izvodili su diljem Europe, SAD-a, Kine, Indije i Kanade, a na jednom od tih putovanja upoznali su i svoje goste – Thanosa Stavridisa na harmonici i Christosa Tasiosa na bubnjevima i udaraljkama. Thanos Stavridis je jedan od najcijenjenijih grčkih harmonikaša koji inspiraciju za svoje skladbe nalazi baš kao i Novosel i Hojsak – u tradiciji i jazzu. Iako nastupa u mnogim varijantama i formacijama jedan od njegovih najbližih suradnika je Christos Tasios, virtuoz na udaraljkama i bubnjevima. Zajedno su nastupali na brojnim festivalima diljem svijeta, a diskografske suradnje donijele su im i mnoge diskografske nagrade na europskoj i svjetskoj world music sceni.

Ovom suradnjom spojit će se dvije tradicije, hrvatska i grčka – uz veliku dozu nepravilnih mjera i virtuoznih improvizacija.

Klub kazališta Komedija – Kontesa 
15. lipnja u 21 sat 

Filip Novosel – tambura
Tihomir Hojsak – kontrabas
Thanos Stavridis – harmonika
Christos Tasios – udaraljke i bubnjevi

Koncert je u sklopu programa ususret 58. Međunarodne smotre folklora! Ulaz je slobodan, ali ograničen, pa vas molimo da svoje rezervacije potvrdite na [email protected] ili na 091 610 0223 (Mihaela).

Sljedeći događaj