04
lis
Zagreb
Sax!

Hrvoje Šenjug & The Bypassers u Saxu!

Zagreb | Sax!

04. 10. 2023 | 21:00

Hrvoje Šenjug & The Bypassers u Saxu!

Hrvoje Šenjug & The Bypassers

share

Hrvoje Šenjug & The Bypassers – koncertna promocija autorskog albuma “The Cycle Continues”

Novi bend na glazbenoj sceni, Hrvoje Šenjug & The Bypassers, nedavno je objavio instrumentalni autorski album naziva „The Cycle Continues”, u izdanju Croatia Recordsa. Na albumu se nalazi 7 pjesama koje međusobno čine svojevrsnu cjelinu, a žanrovski pripadaju određenoj kombinaciji rocka i jazza uz primjese klasične glazbe.

Autor većine glazbe je gitarist Hrvoje Šenjug, uz neizostavan doprinos ostalih članova benda. Naime, Jura Herceg u bendu svira dva instrumenta, bas gitaru i kontrabas, a u tom naumu pridružio mu se Renato Palatinuš na bubnjevima i vibrafonu. Sva trojica su akademski obrazovani glazbenici koji u interpretaciji autorske glazbe kombiniraju različite instrumente. To im otvara raznoliku paletu zvukovnih mogućnosti, a sve zajedno u mix i mastering uklopio je Marin Kereša.

Trio je osnovan 2022. godine s ciljem sviranja autorske glazbe. Pojedinačno su u glazbenim vodama već dugi niz godina, a mogu se pohvaliti suradnjama s brojnim glazbenicima i sastavima te nastupima diljem svijeta. Glazbeni trojac je diplomirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Hrvoje je završio studij klasične gitare, Jure studij kontrabasa, a Renato studij udaraljki.

Sljedeći događaj

05 - 07
lis
Zagreb
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu
Peer Gynt u HNK Zagreb