10
stu
Opatija
Centar Gervais

I Zeffireli u Opatiji

Opatija | Centar Gervais

10. 11. 2023 | 19:30

I Zeffireli u Opatiji

I Zeffireli u Opatiji

share

Festival Kvarner u centru Gervais u Opatiji u petak, 10. studenog 2023. u 19:30 sati predstavlja ansambl I Zeffireli.

Ansambl I Zefirelli, osnovan u Hamburgu, predstavlja dašak svježine u staroj glazbi. Od 2017. I Zefirelli okuplja šest glazbenika s bogatim iskustvom solo i komorne glazbe koji su se posvetili povijesno informiranoj izvedbenoj praksi i uživaju u svojim uzbudljivim i živahnim interpretacijama. Ansambl je dobio ime po Zefiru, bogu zapadnog vjetra, koji je poznat i kao vjesnik proljeća.
Ansambl I Zefirelli nastupao je na renomiranim festivalima i serijama koncerata diljem Europe, kao što su WDR3 Alte Musik, Festival Oude Muziek Utrecht, Internationale Händel-Festspiele Göttingen i Innsbrucker Festwochen der Alten Musik. Mladi su glazbenici 2017. godine dobili sredstva od Centra za karijeru HfMT-a u Hamburgu za svoj inovativni koncertni program Mr. Händel im Pub, premijerno izveden u jednom engleskom pubu, kojim su na sebi svojstven način spojili baroknu glazbu i folklor. Glavni fokus ovog programa je na Londonu i njegovom glazbenom životu oko 1700. godine.
Godine 2019. ansambl je osvojio posebnu nagradu WDR3 na Međunarodnom natjecanju H.I.F. Biber te 2021. nagradu Bärenreiter Urtext na međunarodnom natjecanju Händel u Göttingenu, za čije je finale ansambl aranžirao Händelovu operu Berenice, Regina di Egitto u komornom postavu uz posebno skladane recitative. Za 2022. godinu I Zefirelli je odabran za europski program stipendija EEEMERGING+ namijenjen mladim ansamblima rane glazbu u usponu koji podržava program financiranja Creative Europe Europske unije.
Članovi ansambla I Zefirelli vole skladati, aranžirati i improvizirati: tako su 2020. organizirali koncert improvizacije u Nikolaisaalu u Potsdamu (Freistil), a 2021. napisali su, među ostalim, i dvije vlastite kantate.

Koncertom će se u okviru opatijskog Festivala čokolade ponovno na jedinstven način spojiti glazbeni doživljaj i uživanje u različitim vrstama Zotter čokolade uz svjetlosne efekte, čime će se doseći viša razina doživljaja glazbe. Slušatelji će tijekom koncerta kušati određene vrste Zotter čokolade u skladu s glazbenim programom kako bi se osjetilni doživljaji sluha i okusa stopili u jedno u pravom smislu riječi.

Ulaznice su u prodaji online www.eventim.hr i na svim prodajnim mjestima Evenima (Tisak Media Opatija, Dallas Music Shop Rijeka) po cijeni od 28 eura (s uključenim čokoladnim pralinama Zotter).

Sljedeći događaj

10 - 11
stu
Zagreb
Tvornica kulture
Joker Out u Tvornici