27
tra
Zagreb
Klub Močvara

Impronedjeljak & Jazz u Močvari: Iconoclast i Stéphane Clor

Zagreb | Klub Močvara

27. 04. 2023 | 21:00

Impronedjeljak & Jazz u Močvari: Iconoclast i Stéphane Clor

share

Impronedjeljak i Jazz u Močvari vas pozivaju na pravu glazbenu poslasticu – u goste nam dolazi avant jazz duo Iconoclast iz New Yorka te francuski konceptualni umjetnik Stéphane Clor.

ICONOCLAST (SAD)
Web: iconoclastnyc.com, Bandcamp

Iconoclast su se na njujorškoj glazbenoj sceni pojavili krajem osamdesetih godina, a svoj prvi album “Sins Of New York” ovaj je avant jazz duo objavio 1989. godine. Julie Joslyn (alt saksofon, live elektronika, violina, vokali) i Leo Ciesa (udaraljka, klavijature, vokali) od početka se rukovode beskompromisnim DIY stavom.

Glazba i izvedba Iconoclasta poznata je po svom intenzitetu i fizikalnosti i utjecaju. Uz akustične instrumente ne libe se koristiti elektroniku dok se glazba kreće između improvizacije i skladanja bez stilskih ograničenja. Padajući u pukotinama između žanrova, zvučeći kao nitko drugi na sceni, Joslyn i Ciesa isklesali su i našli hrabru nišu za sebe kao ikonoklast.

STÉPHANE CLOR (Francuska)
Web: stephaneclor.net, Bandcamp

Stéphane Clor francuski je umjetnik i glazbenik. Uglavnom se bavi glazbom, zvukom, instalacijama i fotografijom s fokusom na propitivanje percepcije i njezina značenja u smislu iskustava i interakcija. Svira kontrabas i violončelo, osobito u eksperimentalnim i improviziranim glazbenim kontekstima. Često surađuje na interdisciplinarnim projektima i u pedagoškim intervencijama.

Sljedeći događaj