11
ožu
Zagreb
Klub Močvara

Impronedjeljak: Tizia Zimmermann i Pablo Lienhard duo + Aperion

Zagreb | Klub Močvara

11. 03. 2024 | 21:00

Impronedjeljak: Tizia Zimmermann i Pablo Lienhard duo + Aperion

Impronedjeljak: Tizia Zimmermann i Pablo Lienhard duo + Aperion

share

Set 1:
𝐓𝐈𝐙𝐈𝐀 𝐙𝐈𝐌𝐌𝐄𝐑𝐌𝐀𝐍𝐍 & 𝐏𝐀𝐁𝐋𝐎 𝐋𝐈𝐄𝐍𝐇𝐀𝐑𝐃 𝐃𝐔𝐎
Tizia Zimmermann i Pablo Lienhard već dugo sviraju zajedno i pronašli su vlastiti glazbeni jezik, način sviranja i kombiniranja zvukova. Na njihovom nastupu publika je često iznenađena psihoakustičkim efektima koje proizvode i ponekad je nemoguće razlikovati zvuk jednog instrumenta od zvuka drugog. Tizia i Pablo na ovoj turneji predstavljaju svoj drugi album “Orgulje”, objavljen 29. veljače 2024. za Wide Ear Records.

Njihovu glazbu možemo svrstati negdje između ambijentalne, drone, slobodno improvizirane nove glazbe i noisea.
TIZIA ZIMMERMANN aktivna je na polju slobodne improvizacije, eksperimentalne noise glazbe te kao interpretator suvremene klasične glazbe. Godine 2018. diplomirala je klasičnu harmoniku na Hochschule der Künste u Bernu (HKB), a 2020. je magistrirala na odjelu za izvedbene umjetnosti, gdje nastavlja suradnju s Teodorom Anzellottijem.U sklopu svog interesa za improvizaciju surađuje sa Zürich Gamut Collective i WIM Zürich (radionica za improviziranu glazbu). Sudjelovala je u izvedbi “Winterreise” Hansa Zendera pod dirigentskom palicom Emilija Pomàrica i “Die Odyssee” Leonarda Eversa pod dirigentskim vodstvom Eduarda Straussera u Operi u Zürichu.

PABLO ULISES LIENHARD je improvizator i sound artist. Sudjeluje u mnogobrojnim sastavima i projektima gdje stvara i manipulira zvuk uz upotrebu oscilatora, no-input mixera, pedala i elektroničkh efekata. Također svira i saksofon.

Set 2:
𝐀𝐏𝐄𝐈𝐑𝐎𝐍 – Zagrebački kolektiv za slobodno improviziranu glazbu / Zagreb collective for free improvised music
Kolektiv APEIRON ovog je puta sastavljen najvećim dijelom od glazbenica različitih generacija i glazbenog iskustva aktivnih na sceni slobodno improvizirane i kreativne glazbe. Sudjelovat će i četvero studenata prof. Saše Nestorovića i dvije plesačice suvremenog plesa. Glazbenice (i poneki glazbenik) improvizirat će okupljeni u nekoliko ad hoc trija i kvarteta u interakciji s plesačicama. Svi zajedno nastupit će u završnom dijelu koncerta.
Trenutna postava APEIRONA (moguće su promjene navedenog sastava):
LUCIJA BARIŠIĆ – vokal
NEVA BEGOVIĆ – violončelo
ANA ČEHAIĆ – el. gitara
SILVIJA DOGAN – vokal
ANNA GHALLO – vokal
BOJAN NEČAS HRASTE – el. gitara, muzikolog
LUKA JALŠOVEC – klavijature
BORIS JANJE – kontrabas
LUCIJA JURIĆ – ples
PETRA JURIĆ – ples
LUCIJA MUŠAC – violončelo
MARIANNA NARDINI – elektronika
TENA NOVAK – violina, vokal
DINA PUHOVSKI – vokal
PABLO REINHARD – elektronika
MAJA RIVIĆ – vokal
LUCIJA STANOJEVIĆ – violina
DORA ŠIMUNIĆ – viola
MIRJANA VODOPIJA – vokal
TIZIA ZIMMERMANN – harmonika

Upad: dobrovoljni prilozi (preporuka 3 € ili više)

‘Impronedjeljke’ organizira umjetnička organizacija Cargo (voditelj Damir P. Kafka) u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture “URK” / Klub Močvara / Jazz u Močvari, uz podršku Gradskog ureda za kulturu, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH i Zavoda Sploh.

art-organisation-cargo.hr

Sljedeći događaj