20
sij
Zagreb
Peti Kupe
INSITE x Cruise [Mariano Mateljan, Madezh, MJ Suddani]
INSITE x Cruise [Mariano Mateljan, Madezh, MJ Suddani]

INSITE x Cruise [Mariano Mateljan, Madezh, MJ Suddani]

INSITE x Cruise [Mariano Mateljan, Madezh, MJ Suddani] | INSITE x Cruise [Mariano Mateljan, Madezh, MJ Suddani]

20 .2023

INSITE x Cruise [Mariano Mateljan, Madezh, MJ Suddani]

Print

share

Mariano Mateljan i Madezh su 2012. godine osnovali kolektiv Cruise Split s ciljem povezivanja DJ-eva i producenata iz Hrvatske i svijeta. MJ Suddanni ubrzo se pridružio kao prijatelj kolektiva i od tada je čest gost na događajima koje organiziraju. Cruise je s vremenom postao jedan od najvećih simbola scene elektronske glazbe u okolici Splita i šire. Party s potpisom Cruisea jedinstvena je kombinacija groove, house i elektronike koje su odraz svega što oni stvaraju kao producenti i umjetnici.
Za vizualne instalacije bit će zasluženi akademska umjetnica Monika Milas i VJ Vlaa’a.
Monika je akademska umjetnica iz Zagreba koja se bavi grafikom, instalacijom u prostoru i eksperimentima s vizualnim projekcijama . Od 2019. djeluje u audiovizualnom kolektivu MediumMovement s kojim izlaže i stvara u galerijskom i javnom okruženju, sudjeluje u raznim intervencijama te eksperimentirao u klubovima u Zagrebu i šire. Svojim prepoznatljivim stilom obilježila brojne festivale i zagrebačke klubove koji promoviraju elektronsku glazbu.
Vlaa’a je VJ koji se prvenstveno oslanja na improvizaciju i kombiniranje različitih snimki i efekata koje ima na raspolaganju. Osim vlastitih snimki koristi se i kamerama kojima snima razne dijelove eventa – podij , stage ili vlastiti ekran, kako bi dobio feedback efekte koje zatim dalje obrađuje na licu mjesta. Takvim pristupom se odmah prilagođava nastupu, setu i atmosferi.

Sljedeći događaj