13
lis
Zagreb
Tvornica kulture

Irena Žilić

Zagreb | Tvornica kulture

13. 10. 2022 | 20:00

Irena Žilić

unnamed (1)

share

Irena Žilić se vraća u Tvornicu kulture 13. listopada ove godine! Ulaznice za koncert možete nabaviti u sustavu Core-event.

Prošlo je pet godina od hvaljenog koncerta u Velikom pogonu Tvornice kulture kojim je Irena onda promovirala drugi studijski album „Haze”, a nakon međunarodnog uspjeha zahvaljujući bendu Morcheeba te EP-a „Small Hours”, Irena se vraća u dvoranu iz koje je sve i krenulo. Pred zagrebačku publiku stiže s presjekom dosadašnjih izdanja te zaokružuje deset godina stvaranja.

Nakon brojnih nastupa po Hrvatskoj i regiji, Irena je bila support bendu Morcheeba na turneji po Velikoj Britaniji i Italiji, a njihovo prijateljstvo započelo je još 2016. kada je nastupila prije njih u zagrebačkoj Tvornici kulture. Skye Edwards i Ross Godfrey iz benda Morcheeba nikada nisu skrivali koliko im se sviđa Irenina glazba, a upravo njezin singl „The Moon” objavljen je u izvedbi Morcheebe na njihovu albumu “Blackest Blue” prošle godine.

Pjesma „The Moon” inače je originalno objavljena na drugom studijskom albumu Irene Žilić “Haze”, nominiranog za nagradu Porin. Irena je i vlasnica nagrade za Pop&Off izvođača godine na dodjeli Nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off.

Posljednje izdanje, EP „Small Hours”, Irena je objavila u ožujku 2020. godine. “Limited edition” EP-a dostupno je i u fizičkom obliku u izdanju Mudrog brka , a “Small Hours” možete pronaći i na svim digitalnim servisima.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 60 kuna možete nabaviti u sustavu Core-event. Na dan koncerta cijena ulaznice će biti 80 kuna. Organizator koncerta Irene Žilić u Tvornici kulture je yem.

Sljedeći događaj

13
lis
Zagreb
Peti Kupe
Oddisee & Good Compny