14
svi
Zagreb
Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

Irma Dragičević & The Band - Klub kazališta Komedija

Zagreb | Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)

14. 05. 2024 | 20:00

Irma Dragičević & The Band - Klub kazališta Komedija

Irma Dragičević & The Band – Klub kazališta Komedija

share

Jedinstveni crossover koncert Irme Dragičević u Klubu Kazališta Komedija u Zagrebu

U zagrebačkom Klubu Kazališta Komedija, 14. svibnja 2024. s početkom u 20 h, crossover pjevačica Irma Dragičević održat će svoj prvi samostalni koncert te premijerno predstaviti svoj novi singl “Bivši Budući” – koji najavljuje novi smjer solističke karijere ove akademske glazbenice.  

Zagrebačka crossover glazbena priča koja je pred nama, obilježena je Irminom jedinstvenom vještinom i talentom da s lakoćom spaja različite žanrove i stvara zvuk koji je tako jedinstveno njezin – Irmin zvuk. Uz opus koji nas vodi od emotivnog sevdaha preko pop standarda do vječitih klasika, francuskih šansona i talijanskih  canzona, Gershwina i zlatnog doba hrvatske glazbe – plijeni njena sposobnost da na svakome od ovih glazbenih izvora crpi inspiraciju i dokazuje svoju svestranost i dubinu umjetničkog izraza.

Glasom koji prelazi žanrove i strašću koja ne poznaje granice, Irma je osvojila publiku regije svojim talentom i očaravajućim nastupima, a poznata je po brojnim nastupima u regiji te ulogama u mjuziklima, operama i operetama – trenutačno nastupa u  beogradskom Theater Madlenianum u mjuziklu ‘Posljednjih pet godina’ te u HNK Varaždin u opereti ‘Grofica Marica’. Irma Dragičević izvodi i lead ulogu Kosjenke u operi „Regoč“ za djecu i mlade koja se ovog proljeća izvodi u K.D. Vatroslav Lisinski  povodom 150. godišnjice rođenja spisateljice Ivane Brlić Mažuranić. 

U Klubu Kazališta Komedija uz pratnju vrhunskog banda u sastavu Jan Jakovljev  (gitara), Tomislav Parmać (klavir), Leopold Stašić (violina), Mario Klarić (bubnjevi) i Dragutin Roić (saksofon), Irma Dragičević će – uz podršku zanimljivih glazbenih  gostiju – uvesti publiku u crossover glazbeni svijet koji povezuje žanrove i melodije, generacije i ritmove. Kako je sama Irma najavila: Pjevat ću sve ono što jesam –  klasično obrazovana glazbenica kojoj je prva ljubav pop. Želim predstaviti ono najbolje od glazbe, bez obzira na žanr, bez obzira na izvor, u mojoj, novoj  interpretaciji“.

Sljedeći događaj