14
sij
Zagreb
Klub Močvara

Iv/An

Zagreb | Klub Močvara

14. 01. 2022 | 20:00

Iv/An

Banner FB

share

Iv/An neumorno stvara od kasnih devedesetih naovamo – vječito na relaciji muzika-samizdat-grafički dizajn, njegov rad danas (ni njemu) nije zahvalno, ni lako zaokružiti. Započevši svoju muzičku priču 1998. u kućnom “tape-experimental” duetu Narrow s njegovim prijateljem Robertom Sorićem, Iv/An se nastavio autorski razvijati kroz njegova dva bazična pseudonima “1/2” i manifest “Umrijeti za strojem” (uz prigodan dodatak sporadičnih varijacija nastalih na tom putu) da bi 2015. godine sve doveo pod zajednički nazivnik njegovog osobnog, prigodno stiliziranog imena i nastavio sa svojim kreativnim aktivnostima.

U razdoblju 2009. – 2019., vodio je i skromnu ali svjetski zapaženu diy-etiketu “0.5”, na kojoj je uz vlastite radove objavljivao i radove eminentnih domaćih i svjetskih imena iz svijeta underground muzike, dok su njegovi vlastiti radovi u tom razdoblju doživjeli izdanja za domaće i inozemne underground izdavače, među kojima s pojedinima surađuje i danas. Izdanja njegove etikete 0.5 pronašla su tako svoje skromno mjesto i u arhivu zaklade Gerd Arntz kao i u privatnim zbirkama nekih od Iv/Anovih uzora, a osim njegovih vlastitih dizajnerskih uradaka, pojedine omote izdanja 0.5 krase i djela dizajnera Andrewa Holdera, video-umjetnice Michelle Williams Gamaker, akademskog slikara Zlatana Vehabovića, muzičara Marka Whitea (Vice Versa / ABC) i dizajnerice odjeće Natasche Plum.

Tijekom 2021., Iv/An je pokrenuo svoj novi diy-label Tonal Shifts dok njegova aktualnija studijska izdanja možete pronaći u katalogu izdavača TONN Recordings, Fettkakao, Wrong Revolution, Vinylograph, Créme Organization i Transformer Music.

Osim samostalnog autorskog rada, Iv/An kontinuirano ostvaruje i suradnje s drugim autorima; uz aktualniji virtualni kolektiv Tral Neu u sklopu kojeg djeluje, tu svakako valja istaknuti i njegovu suradnju s Popsimonovom, Peterom Hopeom (The Box / The Bone Orchestra / Exploding Mind / Hoodoo), Markom Crumbyjem (Konstruktivists / Mitra Mitra / Codex Empire) i Aishom Eisa. Paralelno je angažiran i kao remikser, uradivši remikseve za autore s domaće i svjetske underground scene dok su zauzvrat i njegove pjesme prošle kroz umješne prste tih istih autora.

Iv/An trenutno radi na novom materijalu čiji će dio predstaviti 14. siječnja u Močvari!

upad u pretprodaji: 20 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 30 KN

Sljedeći događaj