19
lis
Zagreb
Peti Kupe

J.R. August u Petom Kupeu

Zagreb | Peti Kupe

19. 10. 2023 | 20:00

J.R. August u Petom Kupeu

J.R. August Peti Kupe

share

J.R. August zasvirat će nakon dugo vremena u Zagrebu

J.R. August 19. listopada nastupit će u zagrebačkom Petom Kupeu sa svojim deveteročlanim bendom, a na repertoaru će se naći pjesme s prva dva albuma, kao i ekskluzivno još neobjavljeni materijali s trećeg albuma koji je u pripremi.

Još 2012. veliki Coldplay predstavio ga je kao veliki svjetski potencijal, a ta su se predviđanja i ostvarila. J.R. August je već svojim prvim albumom osvojio publiku i kritiku koja ga je nazvala glazbenikom svjetskog kalibra.

Već u tjednu nakon objave debi album Dangerous Waters bio je najprodavaniji u državi – prvi put u povijesti da je album domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzeo to mjesto. Dangerous Waters je na većini kritičarskih top-lista proglašen albumom godine,
No priznanja ovom posebnom talentu dosegnula su vrhunac na dodjeli Porina 2020. godine kad je J.R. August osvojio nagrade u čak tri kategorije: za alternativni album, za najboljeg novog izvođača i za album godine. Iste je godine slavio i na dodjeli Rock&Off nagrada, a bio je nominiran i za Impalu, europsku nagradu za indie album. Posljednje dvije godine uslijedile su nove nagrade i nominacije, kako za live album, tako i za drugi studijski – Still Waters.

Sljedeći događaj

19
lis
Osijek
Fakultet agrobiotehničkih znanosti
3. Student Wine Festival: Adi Šoše