11 lis - 03 stu
ZAGREB I OKOLICA
Jastrebarsko

Jaska Art Festival

ZAGREB I OKOLICA | Jastrebarsko

11 .10 - 03.11 .2023

Jaska Art Festival

Jaska Art Festival

share

Od 11. listopada do 3. studenog Jastrebarsko postaje središtem klasične glazbe na Jaska Art Festivalu koji će okupiti vrhunske izvođače i ljubitelje klasične glazbe.

Programska knjižica

Sam Festival otvara se u srijedu, 11. listopada u 20 sati kada u obnovljenoj Crkvi sv. Nikole biskupa nastupa Hrvatski barokni ansambl, posvećen povijesno obaviještenoj interpretaciji glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, u skladu s duhom i poetikom vremena u kojem je nastala, i koju izvodi na originalnim glazbalima i njihovim replikama.

U petak, 13. listopada od 20 sati u Glazbenoj će se školi Jastrebarsko predstaviti mladi jaskanski glazbenici, sopranistica Lucija Borković, flautistica Ariana Gugec, gitaristica Anđela Jelavić, trubač Andrija Borković, saksofonisti Nikola Smetko, Patrik Prežgaj i Dragutin Roić i njihovi stariji kolege: pijanistica Linda Mravunac Fabijanić i saksofonist Goran Jurković.

Komorni ansambl „Sve ostalo je glazba“ nastupit će u srijedu, 18. listopada od 20 sati u Dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko, a izvest će tematski koncipiran program koji povezuje različite putanje kojima su obilježeni životi glazbenica i glazbenika, a simbol su protoka ideja i različitih umjetničkih pravaca.

U petak, 20. listopada Grkokatoličku crkvu Preobraženja Gospodnjeg ispunit će Kvartet violončela, koji je odabrao raznolik program poznatih svjetskih skladatelja, među koje ubrajamo i hrvatskog skladatelja, čelista i pedagoga svjetskog glasa, Rudolfa Matza.

Komorni trio Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci djeluje od 2021. godine. Njegove članove, profesore na odsjeku za flautu, violinu i klavir, povezala je ljubav prema zajedničkom muziciranju i nadopunjavanju, kao i želja da svoj glazbeni izričaj i ljepotu glazbe skladane za flautu, violinu i klavir podijele s publikom. Jaskanskoj će se publici predstaviti u srijedu, 25. listopada u Dvorani Centra za kulturu Jastrebarsko od 20 sati.

Petak, 27. listopada rezerviran je za Zagrebački kvartet saksofona koji od 20 sati nastupa u Dvorani Centra za kulturu, a u svojoj dugoj i bogatoj koncertnoj djelatnosti predstavio je svjetskoj – europskoj, azijskoj i američkoj publici glazbu različitih stilova, od renesanse do progresivnog jazza, kao i više od 50 praizvedbi novih djela domaćih i inozemnih skladatelja.

Posljednjeg dana u Jastrebarsko stiže Camerata Garestin koji nastupaju u petak, 3. studenog od 20 sati u Crkvi Blažene Djevice Marije Volavske u Volavju. Svojim nazivom ansambl Camerata Garestin njeguje hrvatsku povijesnu baštinu prikazujući srednjevjekovno ima grada Varaždina – Garestin i osobito je vezan uz međunarodni festival Varaždinske barokne večeri na kojem redovito nastupa.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.

Neka glazba zvoni Jaskom!

Sljedeći događaj

12 - 14
lis
Rijeka
Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka
HNK Ivan pl. Zajc Rijeka: Otvorenje koncertne sezone