28
lis
Zagreb
Centar za kulturu Novi Zagreb

Jazz Point Novi Zagreb - A.J. Jazz Trio i Elena Stella

Zagreb | Centar za kulturu Novi Zagreb

28 .2022

Jazz Point Novi Zagreb - A.J. Jazz Trio i Elena Stella

16 9

share

A.J. Jazz Trio i Elena Stella – JAZZ POINT NOVI ZAGREB
petak, 28. listopada 2022. u 20 sati
Velika dvorana Centra za kulturu Novi Zagreb

U Centru za kulturu Novi Zagreb nastavljamo sa ciklusom Jazz Point Novi Zagreb i dovodimo A.J. Jazz Trio i Elenu Stellu 28. listopada 2022. u 20 sati. Jazz kompozicije možete poslušati u Velikoj dvorani Centra za kulturu Novi Zagreb.
Sastav Ante Jeličića uz vokalisticu Elenu Stellu u Zagrebu je nastupio prije nego što je uslijedila pandemija, pa će ovom prilikom predstaviti materijale na kojima su radili u proteklom periodu. Na koncertu u Zagrebu izvesti će autorske skladbe koje će se naći na njihova dva albuma u pripremi, a to su vokalno instrumentalni album Elene Stelle i Ante Jeličić Tria, i instrumentalni album Ante Jeličić Tria.

U petak će se publici predstaviti vrsni glazbenici u sastavu:
Elena Stella – vokal
Ante Jeličić – klavir i klavijatura
Josip Marcelić – kontrabas
Vedran Supičić – bubnjevi
Gost: Miro Kadoić – alt sax, tenor sax

Ante Jeličić je jazz pijanista. Entuzijazam i ljubav prema glazbi su mu glavni motivi bavljenja samom glazbom, te 2007. godine formira svoj vlastiti jazz sastav pod nazivom Ante Jeličić quintet. Surađivao je za brojnim muzičarima sa hrvatske i slovenske jazz scene. Izdao je svoj album prvijenac 2017. godine pod nazivom „Common Language“ koji broji 9 autorskih instrumentalnih kompozicija koje uspješno promovira na hrvatskim jazz festivalima. Album izdaje hrvatska izdavačka kuća „Aquarius records“. Protekle 4 godine surađuje sa zadarskom pjevačicom Elenom Stellom sa kojom trenutno radi na autorskim vokalno instrumentalnim kompozicijama koje će uskoro objaviti.
Elena Stella je sudjelovala na brojnim demo natjecanjima diljem Hrvatske (STaRT, Demo HR, Mixofonija). 2015.godine se natječe u hrvatskom televizijskom showu “The Voice”, gdje stiže do četvrtfinala.

Nakon natjecanja počinje sa autorskim radom te 2016.godine izdaje svoj prvi singl sa kojim debitira na 63. Zagrebačkom festivalu kao autor. Ubrzo nakon toga ostvaruje suradnju sa Ante Jeličić jazz triom sa kojim nastavlja održavati koncerte na jazz festivalima diljem hrvatske na kojem predstavljaju svoje autorske kompozicije. 2017. godine sudjeluje u višestruko nagrađivanoj zabavno glazbenoj emisiji hrvatske radio televizije (HRT) pod nazivom “A strana” koja se održava tri sezone. Ostvaruje brojne glazbene suradnje sa poznatim hrvatskim pjevačima poput Gabi Novak, Matije Dedića, Drage Diklića, Nene Belana te sa jazz orkestrom HRT-a. Snimila je naslovnu pjesmu “Plavi Cvijet” za istoimeni film koji jedan od najiščekivanijih filmova 2020. godine redatelja Zrinka Ogreste koji bi trebao biti dovršen početkom ožujka. Trenutno priprema autorski album sa članovima Ante Jeličić tria u kojem potpisuje tekstove i dio glazbe.

Ulaz na koncert je SLOBODAN.
Program je podržan od Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Sljedeći događaj

28
lis
Zagreb
Peti Kupe
Call Super