05 - 07
lis
Zagreb
Tvornica kulture

JazzHR Festival – Fall edition

Zagreb | Tvornica kulture

05 - 07.10.2022

JazzHR Festival – Fall edition

unnamed (1)

share

JazzHR Festival – Fall edition će se održati od 5. do 7. listopada ove godine u zagrebačkoj Tvornici Kulture, a među brojnim atraktivnim koncertima publiku očekuje nekoliko koncertnih promocija novih albuma.
JazzHR Festival – Fall edition otvorit će Big Band RTV Slovenija & Solisti 5. listopada, a dan kasnije će mladi jazz glazbenici Bruna Matić i Filip Pavić sa svojim kvintetima predstaviti nova izdanja.
Pijanist Petar Ćulibrk 2018. godine pokreće svoj autorski solo piano projekt pod imenom WORLD’S OKAYEST PIANIST, koji za njega predstavlja pokušaj oslobađanja i nadilaženja vlastitih mogućnosti, kroz vječnu inspiraciju starih majstora, s dozom nekih novih doživljaja glazbe. Njegov prvi samostalni autorski album “Old School” (Intek Music, 2022.), snimljen početkom godine u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, čine skladbe stvarane kroz različita razdoblja njegovog života pa se tako u njima mogu čuti i različiti glazbeni utjecaji – počevši od Oscara Petersona, preko nezamjenjivog Reda Garlanda, Kennyja Barrona i Billa Evansa do mladih snaga kao što su Taylor Eigsti, Emmet Cohen i Nicolas Dupuis (Anomalie). Album možete poslušati na JazzHR Festivalu – Fall edition u petak, 7. listopada.

Novo izdanje će publici predstaviti i jedan od vodećih srpskih pijanista, kompozitora, aranžera i pedagoga – Vasil Hadžimanov. Vasil Hadžimanov Band objedinjuje balkansku tradiciju i folkor s modernim, zapadnjačkim stilovima (jazz, funk, rock, progressive, world music), tvoreći autentičan i unikatan glazbeni izričaj. U ovom sastavu dosad je snimio sedam nagrađivanih albuma, a na festivalu JazzHR predstavlja se po prvi puta s najnovijim, osmim albumom – “Keyf”, koji je i dalje u kategoriji fusion žanra, no donosi novitete u zvuku u odnosu na dosadašnja izdanja.Makedonski umjetnik Vlado Kostov na JazzHR Festivalu – Fall edition predstavit će se sa svojom izložbom „Save the Earth“ , a publika će imati priliku pogledati njegove skulpture glazbenika izrađene od otpadnih metala.

Ulaznice za JazzHR Festival – Fall edition dostupne su u sustavu Entrio po festivalskoj cijeni od 150 kuna, dok su dnevne ulaznice dostupne po cijeni od 70 kuna.

Sljedeći događaj