24
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

JazzHR festival: Fanni Pósa Quartet i Unleashed Cooperation

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

24. 04. 2024 | 19:30

JazzHR festival: Fanni Pósa Quartet i Unleashed Cooperation

JazzHR festival: Fanni Pósa Quartet i Unleashed Cooperation 2

share

JazzHR festival: Fanni Pósa Quartet i Unleashed Cooperation

Fanni Pósa Quartet
Koncertna pretpromocija albuma Pisces Dance

Fanni Pósa – rog, kompozicije
Katarina Kochetova – klavir
Miloš Čolović – bas
Sebastian Baumgartner – bubnjevi

Fanni Pósa je rođena 1998. godine u Vojvodini u mađarskoj obitelji. Prva je diplomantica jazz roga u povijesti akademija koje je pohađala – Codarts Sveučilište za umjetnost u Rotterdamu, Sveučilište za glazbu i ples u Kölnu te Sveučilište za umjetnost u Grazu.
Zbog egzotičnosti svog instrumenta u kontekstu improvizirane glazbe, Fanni je dobila pozive za sudjelovanje u mnogim projektima i orkestrima kao što su The New Spark Jazz Orkestra – Balkan Women in Jazz, Kika Sprangers Large Ensemble, Jong Metropole Orchestra te Youth – National Jazz Orchestra of France. Svoje afinitete pronalazi u različitim glazbenim stilovima te crpi inspiraciju iz big band izričaja te iz simfonijske, suvremene i narodne glazbe, kao i iz afričke kulture.

Prije nekoliko godina oformila je i svoj kvartet, koji opisuje kao eksperimentalnu, interaktivnu razmjenu ideja, s naglaskom na improviziranu glazbu. Grupa uključuje izvanredne glazbenike iz Europe, koji dolaze iz različitih umjetničkih i kulturnih sredina, donoseći glazbenu svježinu svojom originalnošću, jedinstvenim zvukom i slobodom pristupa. Na pozornici JazzHR-a predstavit će svoj album prvijenac sastavljen od autorskih skladbi i aranžmana.

https://www.facebook.com/fanni.posa.58

Ovaj projekt je realiziran u suradnji s europskim udruženjem festivala EFFEA te podrazumijeva nastupe Fanni Pósa Quarteta u Sloveniji (Max Jazz Klub, Velenje) i Sjevernoj Makedoniji (Today It’s All About Jazz, Skopje).

Također, pod pokroviteljstvom je i Mađarskog kulturnog centra u Zagrebu.

Unleashed Cooperation
Koncertna promocija albuma 8 Years

Krzysztof Kuśmierek – saksofoni, kompozicije
Patryk Rynkiewicz – truba, kompozicije
Patryk Matwiejczuk – klavir
Flavio Gullotta – kontrabas
Stanisław Aleksandrowicz – bubnjevi

Unleashed Cooperation je jazz kvintet iz Poljske, koji na svoj umjetnički način nastoji istražiti različite koncepcije glazbenog izričaja. Ime benda odražava fascinaciju raznolikošću mnogih glazbenih stilova te uvjerenje da kroz suradnju možemo promijeniti svijet oko nas na bolje.

Svoj debitantski album 8 Years (MultiKulti, 2022.), sačinjen od autorskih skladbi saksofonista Krzysztofa Kuśmiereka i trubača Patryka Rynkiewicza, opisuju kao zbirku misli, inspiracija i svojih senzibiliteta. Ovaj album rezultat je dugogodišnjeg iskustva i istraživanja dubina free jazza, improvizacije i etničke glazbe. O svom projektu kažu: “Sve se to dogodilo tijekom posljednjih 8 godina i otuda dolazi naslov. To je svjedočanstvo promjena koje su se dogodile kako u nama samima, tako i u našem radu. Za neke od nas to je bilo vrijeme odrastanja kao umjetnika; pronalazili smo svoje uloge u svijetu glazbe, a za druge je to bilo vrijeme pronalaženja vlastitog mjesta na Zemlji i formaliziranja određenih faza života. Ovaj album je inspiriran svim tim elementima i ocrtava proces koji nas je doveo dovde gdje smo sada. Nadamo se da ćemo nastaviti u tom smjeru, s ovim albumom kao novim početkom.”

*Koncert se održava u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske*

WEB: www.unleashedcooperation.com

Sljedeći događaj

25
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a: Vladarski dosezi