04
svi
Zagreb
Tvornica kulture

JazzHR Spring Edition - FiloSofía

Zagreb | Tvornica kulture

04. 05. 2022 | 20:30

JazzHR Spring Edition - FiloSofía

jazzHR_Spring_newsletterCover

share

FiloSofía je međunarodni autorski sastav s prostora Hrvatske i Slovenije koji izvodi latinoameričku glazbu. Jedinstven je po mnogočemu, a najviše po tome što u njemu djeluje 5 autora – Darko Sedak-Benčić, Luka Žužić, Miron Hauser Sofija Široka i Lázaro Amed Hierrezuelo. Osim energičnom i originalnom glazbom, ansambl postiže uzavrelu atmosferu i plesnim umijećem, što njihov nastup čini kompletnim audio-vizualnim doživljajem.
Otkako je izašao njihov debitantski album Nuestra Histora (2019), bend se afirmirao ne samo kao ravnopravan u konkurenciji najvećih salsa bendova Latinske Amerike, nego kao autentičan, europski bend koji je svojim znalačkim pristupom pisanju glazbe, aranžmana i tekstova, kao i fusionom s motivima balkanske glazbe uspio zadobiti poštovanje obožavatelja i struke tog žanra.

Novi album Ba-Clave (2022), u svojem imenu skriva igru riječi koja upućuje na balkansku poslasticu i ritmički obrazac karakterističan za latinoameričku glazbu. Album obuhvaća raznovrsne stilove (salsu, pachangu, timbu, guajiru, guaguancó, danzonete, congu i fusion), a tekstualno se dotiče širokog broja tema kao što su duhovno buđenje, prijetvorni svijet teatra, nostalgija za domom, ljubav i ludost, pa čak i istarska tematika.

Sljedeći događaj

05
svi
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Zagrebačka filharmonija: Plavi ciklus