04
svi
Zagreb
Tvornica kulture

JazzHR Spring Edition - Marko Črnčec Trio

Zagreb | Tvornica kulture

04. 05. 2022 | 19:30

JazzHR Spring Edition - Marko Črnčec Trio

jazzHR_Spring_newsletterCover

share

Marko Črnčec jedan je od vodećih slovenskih suvremenih glazbenika. Na međunarodnoj jazz sceni prisutan je više od 10 godina, od kojih je posljednjih 6 godina proveo u New Yorku, ostavivši zapažen trag. Kao lider objavio je pet albuma hvaljena od strane kritike, od kojih je jedan – Devotion (Whirlwind Recordings, 2014) – američki portal „All About Jazz“ uvrstio među 20 najboljih snimaka te godine, uz velika imena kao što su Brian Blade, Ambrose Akinmusire, Tigran Hamasyan, Jason Moran i drugi. Njegov posljednji album Roads, objavljen u prosincu 2021. godine, snimljen je sa Big bandom RTV Slovenije.

U posljednjem desetljeću snima i nastupa s poznatim imenima njujorške jazz scene među kojima su i Jonathan Kreisberg, Mike Moreno, Billy Hart, Seamus Blake, Marcus Gilmore, Rez Abbasi, Mark Shim, Alex Sipiagin, Joe Locke i mnogi drugi.

Na ovom koncertu predstavlja kompozicije sa svojeg zadnjeg trio albuma Place to live (Fresh Sound New Talent, 2019), kao i svoje interpretacije omiljenih mu jazz standarda i skladbi suvremenih jazz skladatelja.

Sljedeći događaj

04
svi
Koprivnica
Domoljub
Josipa Lisac