29 lip - 02 srp
Bjelovar
BOHO Park

Jazzica 2023.

Bjelovar | BOHO Park

29 .06 - 02.07 .2023

Jazzica 2023.

raspored_event_11zon

share

Bjelovarski festival Jazzica već petu godinu ljubiteljima jazz glazbe, sugrađanima i njihovim gostima, nudi vrhunske jazz koncerte na otvorenom.

Festival Jazzica, koji se na sceni pojavio 2018. godine, već 5 godina postavlja nove standarde za jazz i glazbena događanja u Bjelovaru.
Grad Bjelovar prepoznao je važnost ovakvog festivala za lokalnu kulturnu scenu, te organizacijom Jazzice i brojnim drugih manifestacija Bjelovarčanima i njihovim gostima nudi pregršt atraktivnih kulturnih priredbi.

PROGRAM FESTIVALA:
četvrtak 29.06. od 21 sat >
VEDRAN RUŽIĆ QUARTET + Projekcija filma “6 metara”
petak 30.06. od 21 sat >
BALKAN ZOO feat. Nina Ćorić
subota 01.07. od 20:30 sati >
ZVONIMIR RADIŠIĆ TRIO
od 21:30 sati >
THE COOL JAZZ DUO
nedjelja 02.07. oad 21 sat >
ACOUSTIC PROJECT

Ove će godine Jazzicu u četvrtak 29. lipnja otvoriti Vedran Ružić, vizualni umjetnik i jazz-glazbenik. Iza sebe ima trideset samostalnih te petnaestak zajedničkih izložbi u galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu, a posljednjih godina fokusirao se na multimedijalni pristup umjetnosti. Autor je pet jazz-albuma, ko-scenarist filma ”Spiritual Market”, redatelj je i filma ”6 metara” koji će biti prikazan prije njegovog koncertnog nastupa.

Petak 30.lipnja donosi nam vrhunski world music projekt pod nazivom Balkan Zoo. Sastav je to basiste, skladatelja i producenta Maria Rašića koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim fusion aranžmanima. Ovaj višestruko nagrađivani glazbenik na pozornici Jazzice, uz vrhunsku ekipu glazbenika i vokalnu solisticu, flamenko pjevačicu Ninu Ćorić, predstaviti će aktualni album “Recycle” na kojemu se nalaze tradicionalne romske pjesme pretvorene u progresivan world music izričaj.

Dvostruku koncertnu poslasticu donosi nam treći dan festivala. U subotu 1.srpnja nastupit će Zvonimir Radišić Trio i The Cool Jazz Duo.

U veljači ove godine Zvonimir Radišić Trio nominirani su za glazbenu nagradu Porin u kategorijama “Najbolji album jazz glazbe”, “Najbolji aranžman” i “Novi izvođač godine”, a upravo je njihov hvaljeni debitantski album “New Horizons” ono što ćemo slušati u Bjelovaru. Trio su Zvonimir Radišić na gitari, Henry Radanović na basu i Tonči Grabušić na bubnjevima.

The Cool Jazz Duo su Saša Nestorović na saksofonu i Veljko Glodić na glasoviru. Od prvog nastupa davne 1991. godine na Međunarodnom jazz festivalu u Zagrebu, duo konstantno nastupa na raznim festivalima, koncertima, radijskim i televizijskim emisijama u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj. Iza sebe imaju dva nosača zvuka, “The Cool Jazz Duo” i “Lydian Orbit”. Njihova glazba stilski je određena imenom dua. The Cool Jazz kao stil u jazzu pojavio se sredinom 20. st . Karakterizira ga mirnoća izraza, složenost harmonijskog jezika uz primjetan utjecaj klasične glazbe. Svirat će nam jazz standarde u vlastitim obradama i autorsku glazbu.

Program festivala će, u nedjelju 2.srpnja, zatvoriti Acoustic Project. Ansambl Acoustic Project osnovan je 2008. godine na inicijativu kontrabasista i skladatelja Dubravka Palanovića, koji je u zanimljivom glazbenom projektu okupio kolege i prijatelje, većinom članove Zagrebačke filharmonije.
U središtu interesa Acoustic projecta je igra različitim glazbenim žanrovima i nasljeđima – od klasike do jazza, od folklornih do rock elemenata, gdje je gotovo svaki nastup ujedno i novi početak, odnosno nova glazbena ideja proizašla iz trenutne inspiracije

Sljedeći događaj