28
svi
Zagreb
Klub Močvara

Jozef Van Wissem u Močvari

Zagreb | Klub Močvara

28. 05. 2024 | 20:00

Jozef Van Wissem u Močvari

Jozef Van Wissem u Močvari

share

Najpoznatiji svjetski lutnjist nastupit će u legendarnoj Močvari!

Avangardni genij iz svijeta srednjovjekovne glazbe, skladatelj i najpoznatiji svirač lutnje na svijetu — Jozef van Wissem. Od početka svoje skladateljske karijere Van Wissem ima cilj prenijeti zvukove jedinstvene barokne lutnje širokoj publici, u čemu je u potpunosti uspio.
Pobjednik je Filmskog festivala u Cannesu za soundtrack vampirske drame «Only Lovers Left Alive» — Van Wissem ima i istaknutu suradnju s Jimom Jarmuschom, Jamesom Blackshawom, Zola Jesusom i mnogim drugim nevjerojatnim licima iz umjetničke industrije.

Jozef Van Wissem izdao je više od 20 albuma s izvanrednim glazbenim ostvarenjima, uključujući najnoviji LP «Behold ! I Make All Things New» — instrumentalno, neoklasično djelo, snimljeno u karanteni između 2019. i 2021.

Bio je sudionik velikog broja koncerata diljem svijeta u akademskim dvoranama, katoličkim katedralama i na najprestižnijim festivalima poput ATP i Primavera Sound, svirajući svoju potpuno crnu baroknu lutnju izrađenu po narudžbi. Sada Van Wissem dolazi u legendarni klub Močvara kako bi slušatelje poveo u svoj osobni čudesni svijet, pun mračnih iskustava i jedinstvenih osjećaja.

Sljedeći događaj

29
svi
Zagreb
Peti Kupe
Mildlife u Petom Kupeu