23
lip
Split
Prokurative

Splitski festival: Judith Hill

Split | Prokurative

23. 06. 2023 | 20:00

Splitski festival: Judith Hill

Judith Hill 3

share

Program na Prokurativama otvara glazbena senzacija i Grammyjem nagrađena glazbenica, pjevačica, kantautorica i multiinstrumentalistica Judith Hill. Na pozornicu splitskih Prokurativa popet će se 23. lipnja 2023. i svojim cjelovečernjim koncertom obogatiti večer Split Blues Festival – Povratak korijenima.

U domaćem dijelu programa nastupit će splitski blues bendovi Otprilike ovako i Harpoon Blues Band koji će tijekom svog dvadesetominutnog programa obraditi po dvije skladbe iz fundusa Splitskih festivala.
Judith Hill će se svojim moćnim i zanimljivim vokalom po prvi puta predstaviti hrvatskoj i splitskoj publici, uz pratnju svog zvjezdanog benda čiji su članovi i njezini roditelji Michiko Hill i Robert ‘Pee Wee’ Hill, glazbene legende na klavijaturama i basu.
Judith je tridesetosmogodišnja Amerikanka koja dolazi iz Kalifornije, gdje je diplomirala glazbenu kompoziciju na Sveučilištu Biola, nakon čega se pridružila bendu francuske superzvijezde Michela Polnareffa na njegovoj turneji. Nadahnuta iskustvom, po povratku u SAD započela je svoju solo karijeru i zvjezdani uspon blues pjevačice i autorice.

Judith Hill svira klavir, gitaru i harfu, a njezin su božanstveni vokal prepoznali neki od najpopularnijih svjetskih glazbenika. Blisko je surađivala s Michaelom Jacksonom i Georgeom Bensonom, bila je prateći vokal na snimkama Gregga Allmana, Anastacije, Mikea Oldfielda, Roda Stewarta i Robbija Williamsa, a na turnejama je pratila Stevieja Wondera, Eltona Johna i Ringa Starra. Bila je i službena predgrupa na turnejama Johna Legenda i Josha Grobana, a Groban ju je redovito pozivao na pozornicu kako bi zajedno izveli poznate duete, prije nego što su zajedno objavili singl “Remember When it Rained”. Michael Jackson odabrao ju je da s njim pjeva duet “I Just Can’t Stop Loving You” tijekom njegove turneje „This Is It“. Nažalost, Jackson je preminuo prije turneje, a snimka s njihove probe postala je viralni hit. Hill je otpjevala glavnu pjesmu na njegovoj komemoraciji, čime je u trenu postala prepoznata na svjetskoj glazbenoj mapi.

Sljedeći događaj

23
lip
Zagreb
Trg Kralja Tomislava
Noć Mjuzikla: Zagreb Classic