21
svi
Zagreb
AKC Attack

Kali Fat Dub

Zagreb | AKC Attack

21. 05. 2022 | 19:00

Kali Fat Dub

279069147_2493287937474794_8103249137304715377_n

share

UPAD JE 40 KN
SVIRAJU I PISANOM SE RIJEČJU NADOPUNJAVAJU:
-KALI FAT DUB
-HARIS PILTON
-KALIBAL & APOKALIPSOUND SYSTEM
-PRANCING D.
KALI FAT DUB (PDV, Positive Reality Sound)
Nakon sjane svirke na posljednjem izdanju Magic Box-a
naša mala čerga se kreće prema Vama! Spašavaj se na (NE)vrijeme!

KALI FAT DUB (Positive Reality Sound, PDV records)
KFD je mjesto gdje brdsko-panonski Weltschmerz spoken word upoznaje jadransko-alpski pub dub i to sve naživo. Zvuči pretenciozno? Da znaš da i jeste… U tamu disko kluba unose konglomerat ljubavi i besa nastalog duboko ispod bučne vreve grada podno Sv. Pankracija i glomazne i nezgrapne i pomalo memljive kvazi poezije u kojoj se narator hvata u koštac sa istinitim događajima, magičnim obredima, stvarnim likovima i nestvarnim sudbinama. Po zemljama magičnog feudalizma, u kojima svi mi (čast izuzecima) životarimo na dug već dugi niz decenija, njihove pesme idu i kao glavno jelo i kao dodatak prehrani tj. suplement. Riječ, dvije i nešto za kraj. KFD je ljekoviti, 100% prirodan, gluten free muzičko/lirični termo nuklearni projektil na m(L)azni pogon. KFD je kao stvoren za na prazan stomak, pola koplja i punu glavu lažnih vijesti, ratnohuškačke retorike i domoljubne demagogije! I tako već sedam godina… KFD!
Sive lubanje SILOS! Ja imam NOŽ!
“Ne pokušavaj da popraviš prirodu. Nauči se da je shvatiš i štitiš. Kreni u čitaonicu umjesto na Marakanu, kreni u daleke zemlje umjesto na Kalemegdan. A, prije svega, RAZMIŠLJAJ NA PRAVI NAČIN. Imaj povjerenja u svoj unutarnji glas koji te tiho opominje. Tvoj život je u tvojim rukama, nemoj ga povjeravati nikome drugom, a najmanje vođama koje si izabrao. POSTANI ONO ŠTO JESI. To su ti već rekli mnogi Veliki ljudi!”
Vilhelm Rajh – Čuj, Mali čovječe!
HARIS PILTON (Positive Reality Sound)
Neustrašivi i nepobjedivi čergarski princ svjetla, tame, jutarnje rose i muharastih povečerja u pohodu na Vaše zahrđale plesne poteze kojih do jučer niste bili ni svjesni. Prošao je nekoliko kontinenata i galaksija nošen podzemnim vodama rijeke Had te često navraćao u naše krajeve, palio žito, krao lubenice i štitio pse i mačke lutalice kosom plavom i kosom nježnom kao lan… Njegovih nekoliko vrsnih izdanja imali smo prilike slušati u raznim prilikama. Svima nam je dobro poznat i njegov imaginarni prija pod nazivom Doggy Brasco koji dolazi iz duboke i mračne zavičajne močvare nakrcane živim pijeskom, oštrozubim aligatorima i malaričnim komarcima veličine kapitalnog primjerka odraslog mužjaka otrovnog ružičastog flamingosa košarkaša ljudoždera i najavljuje svoj drugi po redu studijski album. Čuli smo i za Harisa i njegova dva visoko kvalitetna reggae/dub izdanja koja pale i žare diljem neomeđenih i neograničenih prostranstava internetskih pašnjaka i livada i piratskih radio postaja. Oštar pogled i zlatan sluh, znam da nije vam lako ali danas nemoj biti gluh, nego zapovjedi, što ćemo svirati i on će ti sve želje ispuniti. I još više od toga. Nebo je granica, a do neba ravnica!
“Bio jednom netko po imenu Haro, nazvan Stepski Vuk. Išao je na dvije noge, nosio odijelo i bio čovjek, ali je u stvari ipak, eto, bio stepski vuk. Što su drugi o tome mislili, a i što je on sam o tome mislio, za njega nije bilo od kakve važnosti, jer od toga vuk nije mogao biti istjeran iz njega. Ni mađijom, ni batinama.”
Herman Hese – Stepski vuk
KALIBAL & ApokalipSound System
Veliki zaljubljenik u Izvorišta, Emirove selekcije i crno/bjelosvjetsku muziku koja je nastajala pod okupatorskom čizmom široke palete kolonizatora i njihovih pomagača. Njihova brutalnost, njihova pohotna pljačkaška požuda uz prstohvat teritorijalnih pretenzija, hladnoratovske politike i imperijalnih začkoljica stvorila je more i krvi i suza i tihe patnje koja se na kraju pretočila u nešto tako divno i revolucionarno i uhu ugodno da nipošto nije smelo ostati neprimijećeno, zaboravljeno, prašinom prekriveno, na tavanu zagubljeno. Muzika iz Angole, Etiopije, Mozambika, Kube, Gane, Brazila, Perua, Kolumbije, Jamajke i malenog otočja uz zapadnu obalu Afrike svima vama poznatim pod imenom Cabo Verde, na pločama, diskovima i nešto digitalije. Najlošija kvaliteta zvuka uz ekstra najdjevičanskije emocije.
Bačka škola i Bački valcer iz Bačke šume koji tera na raskalašni ples, gorki plač i slatku pobjedu! NI ZRNO SHITA OKUPATORU!
“E, sad mi natoči jedno piće!” – Sale Baba
PRANCING D. (BarabaDub Sound System)
Super operator Kali Fat Dub-a i BarabaDub Sound System-a, na parove razbrojs usklađuje, miješa, istovara, prebacuje, steže, veže, kablira, ozvučuje, udešava, namincava, podešava, premješta, podiže, zaprašuje, buši, provuče kroz cirkular, pa opet odvrne, zavrne i gotovo, a sve to uz osmijeh, a sve to uz toplu prijateljsku riječ, a sve to na lešo, na licu mjesta, direktno u glavu, bez kompromisa, bez glutena, bez neprirodnih zaslađivača i aroma, bez pojačivača okusa, nedajtiboženikom, GMO free, 100% domaće i zdravo! Pregršt kilovata čiste ljubavi i besa na vaša vrata udara… Izaberi jedan broj. Sigurno ćeš se ogriješiti o punokrvnu ozvuku i osvetu našeg super operatera!
“Kada mi je teško bježim u samoću… Kada mi je još teže, tražim dobre ljude.”
Meša Selimović – Tvrđava

Sljedeći događaj

21
svi
Split
Klub Zenta
Kuku$