01
lis
KANTAUTORI U KAŠTELIMA /CASTELLI inCANTATI
KANTAUTORI U KAŠTELIMA /CASTELLI inCANTATI

KANTAUTORI U KAŠTELIMA /CASTELLI inCANTATI

KANTAUTORI U KAŠTELIMA /CASTELLI inCANTATI | KANTAUTORI U KAŠTELIMA /CASTELLI inCANTATI

01.10.2022 19:00

KANTAUTORI U KAŠTELIMA /CASTELLI inCANTATI

share

Kantautori u kaštelima / Castelli inCantati” program je koji u istarskim kaštelima ugošćuje kantautore čije se stvaralaštvo temelji na kulturnoj baštini Istre. Nastao je prema ideji kantautorice Elis Lovrić kao nadogradnja projekta Istarske županije o valorizaciji i afirmaciji istarskih kaštela sa željom da širu javnost upozna s povijesnom ostavštinom vezanom uz srednjovjekovne utvrde.

Tako će čast prvog predstavljanja pripasti upravo njoj, nagrađivanoj kantautorici i glumici rodom iz Rapca, čiji je glazbeni opus ukorijenjen u istarskoj baštini, a riječ joj odzvanja specifičnom melodijoznošću labinjonske cakavice. Svaki stih njezine uglazbljene poezije nadahnut je tradicijom i minulim vremenima, a uobličen suvremenim aranžmanima koji pružaju nezaboravan doživljaj istarskog podneblja.

Spajajući zvuk tradicije i suvremenosti u jedinstvenu cjelinu impresivnog emotivnog naboja, Elis Lovrić uvodi publiku u zaboravljene svjetove istarkog kraja.

Ovom će prigodom svojim kantautorskim skladbama udahnuti život i dušu srednjovjekovnim utvrdama, tim uspavanim ljepoticama istarskog krajolika.

Sljedeći događaj

03
pro
zagreb
arena
30zona u Tvornici kulture