06
srp
Zagreb
Klub Močvara

Kevin Morby

Zagreb | Klub Močvara

06. 07. 2022 | 21:00

Kevin Morby

Kevin Morby

share

U pokušaju broj 2 hvaljeni američki kantautor Kevin Morby stiže sa svojim bendom premijerno u Hrvatsku! U rokovnike i pametne mobitele upišite srijedu, 6. srpnja, mjesto je Močvara! Ograničeni broj ulaznica ranograbilica koštat će do 21.3. 120 kuna, nakon čega će se cijena popeti na 140, a na dan će ako ih ostane koštati 160 kuna. Ulaznice se prodaju u Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18 kao i online preko njihovog web shopa.

Priča počinje s Kevinom Morbyjem koji odsutno prelistava kutiju starih obiteljskih fotografija u podrumu svoje kuće iz djetinjstva u Kansas Cityju. Samo nekoliko sati prije, na obiteljskoj večeri, njegov se otac srušio pred njim i morao je hitno biti prebačen u bolnicu. Te noći Morby je intenzivno osjećao šok i strah u njegovim kostima. Tako je promatrao slike sve dok jedna od njih nije iskočila pred njega: njegov otac kao mladić, ponosan i snažan i pun samopouzdanja, pozira na travnjaku bez košulje.

Bilo je to u siječnju 2020. Kako su mjeseci prolazili i svijet se oko njega dramatično mijenjao, Morby je osjećao jezivu sličnost između svojih osjećaja te noći i atmosfere tih proljetnih dana. Strah, tjeskoba, nada i otpornost bujaju istovremeno. Teme su mu se počele kovitlati u mislima. Povijest, traume i velika borba s vremenom. Imati hrabrosti sanjati, čak i dok poznajete tragediju koja često čeka one koji se usude sanjati.

Dok se njegov otac pomalo oporavljao, Morby je meditirao o tim idejama. A onda je krenuo u Memphis. Preselio se u hotel Peabody i provodio ondje dane odajući počast i klanjajući se sanjarima kojima se divio. Navečer bi se vraćao u svoju sobu i dokumentirao svoje ideje o improviziranoj postavci za snimanje, samo sa svojom gitarom i mikrofonom. Pjesme, elegične naravi, koje su odgovarale svemu što je vidio, samo su se izlijevale iz njega.

U produkciji Sama Cohena (koji je također radio na Morbyjevom “Singing Saw” i “Oh My God”), “This Is A Photograph” sadrži glazbene komade iz dugogodišnjeg rada Morbyjevog live benda, kao i starih prijatelja i novih suradnika. Ako je “Oh My God” bio iskaz Morbyjevog zalaska u nebeske sfera gdje se neprestano kreće, a “Sundowner” svojevrsna studija s lokaliziranom namjerom, “This Is A Photograph” je Morbyjeva oda u americana stilu, iskonski život i smrt, izljev krvi na platnu. Morby nas još jednom podsjeća da je vrijeme neporaženo.

 

Facebook: https://www.facebook.com/kevinrobertmorby/
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=7AZeDbDDTkQ
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6fxk3UXHTFYET8qCT9WlBF
Instagram: https://www.instagram.com/kevinmorby

 

Sljedeći događaj

06 srp - 03 kol
Malinska
Fulfinum Mirine
Klasika na Mirinama