16
ruj
Šibenik
Tvrđava sv. Mihovila

Kings of Convenience

Šibenik | Tvrđava sv. Mihovila

16. 09. 2022

Kings of Convenience

share

Nakon 12 godina od posljednjeg diskografskog izdanja, Kings of Convenience, norveški duo koji često uspoređuju sa Simonom i Garfunkelom, nastupit će u Hrvatskoj, na jednoj od najljepših open-air pozornica Jadrana. S novim albumom vraćaju se na svjetske pozornice, a savršen koncert za kraj ljeta održat će na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku, 16. rujna ove godine.
Peace or Love, četvrti studijski album Eirika Glambeka Bøea i Erlenda Øyea izišao je prošlog svibnja točno na 20. godišnjicu prvog albuma, Quiet is the New Loud, i 12 godina nakon njihova posljednjeg albuma, Declaration of Dependence.
Snimljen u pet različitih gradova u razdoblju od pet godina, album zvuči svježe poput proljeća: 11 pjesama o životu i ljubavi – s privlačnom ljepotom, čistoćom i emocionalnom jasnoćom koja se može očekivati ​​od Kings of Convenience.

Peace or Love zvuk je dvoje starih prijatelja koji zajedno istražuju posljednju fazu svog života i pronalaze nove načine da zarobe tu neuhvatljivu magiju.

Eirik i Erlend prijatelji su od djetinjstva, a prvi put su zajedno nastupili u rock bendu Skog prije nego što su osnovali duo 1999. Njihov prvijenac iz 2001. Quiet Is The New Loud učinio ih je nenamjernim začetnicima novog vala intimne, akustične glazbe. Nakon toga izdali su Riot on an Empty Street 2004., te Declaration of Dependence 2009. godine, a za sve dosadašnje albume primili su odlične kritike.

Sljedeći događaj

16 - 17
ruj
Zagreb
Aquarius
tanzen x Jennifer Cardini