01
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Klapa Šufit

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

01. 02. 2023 | 20:00

Klapa Šufit

KLAPAŠUFIT_1080x1080

share

Ovogodišnja sezona koncerata u KD Vatroslav Lisinski počinje spektakularnom večeri klapskog pjevanja. Ova tradicionalna hrvatska vokalna glazba, koju je UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine Europe, 1. veljače predstaviti će se u najsjajnijem izdanju jubilarnim koncertom klape Šufit.

Klapa Šufit ove godine slavi 30 godina od osnutka, a svoj rođendanski koncert proslaviti će upravo u KD Vatroslava Lisinskog 1.veljače 2023. godine. Osim bogatog opusa pjesama koje su hit za hitom, posebno se ističe pjesma „Ne diraj moju ljubav“ s kojom su postali rekorderi po pregledu na You Tubeu i to ne u klapskoj kategoriji već i u pop kategoriji. Brojka od 34 milijuna pregleda za pjesmu koja je stara 10 godina, a danas je aktualna kao i onda kada je nastala samo govori o kvaliteti i klasi u kojoj se nalaze ovi izvanredni glazbenici.

Njihova je najizvođenija pjesma, pokreće more emocija u čovjeku i svojom mekoćom i senzualnošću ušla je u gotovo sve domove u Hrvatskoj i šire. Ne radi se o klasičnoj interpretaciji klapske pjesme, ali ovaj moderan način izvođenja postao je u iznimno kratkom roku ultimativni klapski hit.

Sljedeći događaj

01
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana
Mladi za Mlade