12
kol
Rijeka
Trasatska gradina

Klapa Vinčace

Rijeka | Trasatska gradina

12. 08. 2022 | 21:00

Klapa Vinčace

Klapa Vinčace

share

Svi ljubitelji klapske pjesme u petak, 12. kolovoza u 21:30 sati doći će na svoje jer na Trsatsku gradinu dolazi  muška klapa – klapa Vinčace i to u sklopu manifestacije Ljeto na Gradini.

Iako je klapska publika itekako upoznata s njihovim radom, klapa Vinčace svojim djelovanjem zaslužuje posebno predstavljanje.
Klapa Vinčace osnovana je u rujnu 1999. godine s težnjom očuvanja i njegovanja višeglasne a cappella interpretacije dalmatinskih i primorskih napjeva. Naziv vinčace predstavlja vijenac od bilja koji su davnih godina na glavi nosile djevojke uoči svog vjenčanja.
Klapa svoj izričaj stvara njegujući lirski pristup interpretaciji, posebno obraćajući pažnju na “fuziju glasova”. Velik poticaj za rad nalazi u baštini svoga kraja te u traganju za starim i zaboravljenim napjevima.

Brojna gostovanja diljem domovine, ali i svijeta, potvrđuju izniman uspjeh klape, pa se tako Vinčace može pohvaliti gostovanjima na čak tri kontinenta – Europi, Africi i Južnoj Americi. Izuzev gostovanjima Vinčace se može podičiti i mnogim zlatnim odličjima i priznanjima koja su u svojoj dugogodišnjoj karijeri osvojili na festivalima i natjecanjima kako u zemlji tako i u inozemstvu.
Na onom najpoznatijem klapskom festivalu FDK Omiš bez daha ostavljaju i publiku i žiri te su jedna od malobrojnih klapa koja se može pohvaliti dugogodišnjim nizom uzastopnog osvajanja zlata na ovom cijenjenom festivalu.
Klapa Vinčace suradnju je ostvarila i s priznatim izvođačima poput Vinka Coce, Đanija Maršana i Marka Škugora, koji će i sam nastupiti na Trsatskoj gradini i to 18. kolovoza.

Daleko više od žirija odavno su osvojili srce publike diljem Hrvatske i svijeta svojim maestralnim izvedbama koje ostavljaju bez daha i zadivljujućom fuzijom koju samo najveći klapski pjevači mogu postići.
Svi željni odlične klapske pjesme svoje ulaznice mogu nabaviti za koncert klape Vinčace po cijeni od 60 ili 80 kuna online na mojekarte.hr, Dallas Music Shopu, Foto Reviji ili u Vintage baru na Trsatskoj gradini. Ulaznice će biti moguće kupiti i na sam dan koncerta na ulazu u Gradinu od 20:00 sati.

 

Sljedeći događaj

12
kol
Rijeka
Trsatska gradina
Klapa Vinčace