30
ruj
Šibenik
Tvrđava sv. Mihovila

Kolo i Simfonijski orkestar Oružanih snaga RH

Šibenik | Tvrđava sv. Mihovila

30. 09. 2022 | 20:00

Kolo i Simfonijski orkestar Oružanih snaga RH

unnamed (1)

share

Šibensko pjevačko društvo Kolo i Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske 30. rujna zatvorit će koncertnu sezonu na Tvrđavi sv. Mihovila.

Riječ je o tradicionalnom koncertu povodom Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, koji će ove godine biti održan pod nazivom ‘O, zemljo naša!‘ Kolaši i orkestar tako se i ove godine vraćaju ljetnoj pozornici najstarije šibenske tvrđave i jedini su izvođači koji su na Tvrđavi sv. Mihovila nastupili gotovo svake koncertne sezone.

Simfonijski puhački orkestar OSRH, osnovan 1991. godine, obuhvatio je hrvatske praizvedbe, niz djela svjetske glazbene baštine, djela suvremenih skladatelja i praizvedbe hrvatskih autora.

Šibensko pjevačko društvo Kolo jedno je od najstarijih i najtrofejnijih amaterskih kulturnih društava u Hrvatskoj koje kontinuirano djeluje još od osnutka 1899. godine. Kolaši čuvaju tradiciju višeglasnog pjevanja, njeguju hrvatsku glazbenu baštinu i tradiciju i doprinose afirmaciji hrvatske zborske glazbe promičući je u Hrvatskoj i Europi. Različite sekcije Kola okupile su s vremenom više od dvije tisuće Šibenčana i Šibenčanki različitih generacija koji su uvježbali i izveli preko 750 skladbi i održali više od 1700 nastupa. Kolaši su pjesmom predstavljali Šibenik u 160 gradova 17 zemalja!

Koncert ‘O, zemljo naša!‘ na Tvrđavi sv. Mihovila počinje u 19,30 sati. Ulaznice su dostupne u sustavu Eventima (prva 24 sata isključivo korisnicima Mastercard kartica), a od nedjelje 25. rujna svima te u City Pointu šibenskih tvrđava na adresi Ulica don Krste Stošića 1 u kojem članovi Kluba prijatelja ostvaruju popust na ulaznice od deset posto.

Sljedeći događaj