16
ožu
Knin
A3 (Atribut)

Koncert Alice in WonderBand

Knin | A3 (Atribut)

16. 03. 2023 | 20:30

Koncert Alice in WonderBand

AWb Knin sm

share

Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu na svom debi albumu “RikaTaka, New Balkan Rhythm” objavljenom 4. novembra za uglednu nemačku kuću “CPL-Music”.

Vodeći publiku na putovanje Balkanom, ne bojimo se novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu muzičku tradiciju regije.
Doživite kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način!

Iz medija…

“RikaTaka, New Balkan Rhythm” je na sedmom mestu liste World Music Charts Europe za decembar 2022. godine.
“Zajedništvo umesto večitih sukoba, te ljubav, kao tema pesama, moguće su i poruke Alice in WonderBand-a sa albuma „RikaTaka“, jednog neobičnog i drugačijeg world music albuma sa ovih prostora.”
Nikola Glavinić, MICS

“Ovde bih istakao Aninu vokalnu energiju… što po sam duo predstavlja dodatni dobitak.”
Branimir Lokner

„Slušate li njihove pjesme morate reći da su sjajni, da se njihovi ritmovi nezaustavljivo zavlače pod kožu, u kosti, penju vam se uz leđa, a tek onda se fokusiraju na uši. Ovo što Alice in WonderBand radi je naprosto umjetnost. I to umjetnost koja se opire cijelim svojim bićem žanrovskom ograničavanju.“
Amir Misirlić

“Neumitnom žestinom, duo Alice in WonderBand iz Srbije predstavlja zanimljivu mešavinu stilova. Opseg zvučnih slika je izuzetno zanimljiv i nudi mnogo prostora za otkrivanje isprepletenih tonova i zvukova.”
Michael Brinkšulte

Dizajn promotivnog materijala je ostvaren uz podršku MOST Music projekta. MOST Music je složena evropska strategija za balkansku world muziku, koju podržavaju Kreativna Evropa, program evropske komisije za podršku kultura i audiovizuelni sektor – www.mostmusic.eu

 

Sljedeći događaj

17
ožu
ZAGREB I OKOLICA
Zagreb
Zagrebački festival