05
svi
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Koncert za Život - Noći Orijenta

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

05. 05. 2023 | 00:00

Koncert za Život - Noći Orijenta

OFF CIKLUS_NOCI ORIJENTA_VIZUAL 2 (1)

share

Zagreb – Off ciklus Zagrebačke filharmonije nastavlja se u petak 5.5. Koncertom za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja. Koncertno-plesna večer pod nazivom Noći Orijenta održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19:30 sati.

Dvanaesti po redu Koncert za život održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, gospodina Zorana Milanovića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Tomislava Tomaševića.

Program s okusima i mirisima Istoka, u spoju glazbe i plesa, donosi niz poznatih glazbenih brojeva koji na različite načine obrađuju temu Orijenta u glazbi. Od Saint-Saënsova Bakanala, preko Šeherezade Rimski-Korsakova i Plesa sa sabljama Arama Hačaturjana do Plesa sedam velova iz Salome Richarda Straussa i Arapskog plesa iz Orašara P. I. Čajkovskog – Noći Orijenta predstavljanju niz remek-djela poznatih simfonijskih prvaka i vladara operne te baletne scene.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će naš ugledni maestro Tonči Bilić, a glazbenicima u dvorani u pojedinim brojevima pridružit će se plesači u koreografiji Lune Lilek.

Atraktivnu koncertno-plesnu večer zaključit će suita iz Disneyjeve animirane uspješnice Aladdin američkog majstora filmske glazbe Alana Menkena.

Ulaznice se mogu osigurati na portalu ulaznice.hr te na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski.

Off ciklus u petak 5.5. – Doživite Noći Orijenta!

Sljedeći događaj

05
svi
Zagreb
Boogaloo
Detour