26
tra
Osijek
Svečana dvorana Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku

Koncertni ciklus Crveno: Goran Filipec

Osijek | Svečana dvorana Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku

26. 04. 2024 | 19:00

Koncertni ciklus Crveno: Goran Filipec

Koncertni ciklus Crveno: Goran Filipec

share

Koncertni ciklus Crveno: Večer Chopina | Goran Filipec, klavir

U petak, 26. travnja 2024. profesor klavira Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Goran Filipec svirat će u okviru Koncertnog ciklusa Crveno djela Frederica Chopina.

Program koncerta Večer Chopina sastavljen je od balada i scherza.

Chopin je skladao četiri balade i četiri scherza i promatraju li se svaka od tih skladbi samostalno, kao jedinstvene i cjelovite skladbe, svaka je iznimno i veličanstveno djelo glazbene umjetnosti. Upravo će na koncertu u petak docent Filipec izvesti sve četiri balade i sva četiri scherza. Izvođenje cijeloga opusa određene glazbene forme, iste vrste glazbenih djela, u ovom slučaju, balada i scherza, naziva se integralno izvođenje. Kada se djela izvode integralno, jedno uz drugo, pružaju mogućnosti slušateljima doživjeti potpunu ljepotu svake skladbe, ali i mogućnost slušati ih kao cjelinu i tako otkrivati Chopinove skladateljske koncepte te interpretacijske kreacije pijanista koji ih izvodi. Smisao je integralnih izvedbi zaokružena i cjelovita glazbenička interpretacija, utemeljena u pojedinačnim interpretacijama svake od skladbi te umjetnikovih ideja njihova međusobna interpretativna usklađivanja.

Ovaj je koncert izvrsna prilika slušati ponajljepša djela Frederica Chopina na novom Akademijinom klaviru Fazioliu F278.

Pozivamo vas da dođete u Svečanu dvoranu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Kralja Petra Svačića 1/g, u petak, 26. travnja 2024. u 19 sati i poslušajte koncert.

Pijanist je Filipec osječkoj publici poznat dugi niz godina, još od vremena početaka glazbenog obrazovanja, kada je kao učenik glazbene škole iz Rijeke dolazio na gostovanja u Osijek. Biografija Gorana Filipeca danas bilježi izvođenja u poznatim svjetskim koncertnim prostorima te niz snimljenih nosača zvuka koji su nastali u suradnju s poznatim izdavačkim kućama.

Za kraj radnog tjedan darujte si vrijeme za sebe dolaskom na koncert.

Ulaz na koncert je slobodan, a potičemo posjetitelje da se priključe inicijativi Akademije te da daruju donacije pri dolasku ili izlasku s koncerta za projekt Violinmusic4all.

Projekt Violinmusic4all je projekt učenja sviranja violine gluhe i nagluhe djece te djece iz ranjivih skupina društva.

Više o projektu na poveznici.

Gradimo glazbom bolji svijet za sve!

Sljedeći događaj