21
pro
Zagreb
AKC Attack

Koncertno-filmska benefit večer - Noć za Palestinu

Zagreb | AKC Attack

21. 12. 2023 | 18:00

Koncertno-filmska benefit večer - Noć za Palestinu

share

Ponor, Omča, Dezinformacije, Diyala, Neon Lies, Hvala Sven, DJ Bezum

Koncertno-filmska benefit večer za četiri obitelji koje su nedavno evakuirane iz ratne Gaze održat će se 21. prosinca s početkom u 18 sati u AKC Attack (Pierottijeva 11, Zagreb)

Ponor

Nastupaju miljenici punk publike, zagrebački hard core punk sastav Ponor, zatim hardcore punk trio Omča te bend Dezinformacije, varaždinska glazbenica i DJ-ica koja je 2018. godine zatvorila Izlog suvremenog zvuka, Diyala, uz LucyLyu. Tu su još i darkwave synth projekt Gorana Lautara, Neon Lies, a akciju će glazbom podržati i Hvala Sven te DJ Bezum.

Dezinformacije / Foto © www.subsite.hr

Od 19 do 21 sat u prostoru Infoshopa i knjižnice Pippilotta u Attacku bit će ponuđen izbor filmova iz programa Unprovoked Narratives Palestinskog filmskog instituta koji je u suradnji s autorima omogućio besplatnu cirkulaciju i prikazivanje filmova na neprofitnim događajima. Na programu su: 𝘚𝘤𝘦𝘯𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘖𝘤𝘤𝘶𝘱𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯 𝘧𝘳𝘰𝘮 𝘎𝘢𝘻𝘢, 1973., 13 min, redatelja Mustafe Abu Alija, 𝘚𝘩𝘶𝘫𝘢𝘺𝘺𝘢, 2016., 20 min, redatelja Mohammeda Almughannija te film 𝘛𝘰 𝘔𝘺 𝘍𝘢𝘵𝘩𝘦𝘳, 2008., 53 min, redatelja Abela Salama Shehade.

Obitelji evakuirane iz Gaze za koje se skupljaju donacije, broje 22 osobe, uključujući osmero maloljetne djece. Posrijedi je 19 hrvatskih državljana i tri supružnika, odnosno supružnice s palestinskim državljanstvom. Iz Gaze su otišli bez ičega, a u Hrvatskoj su sada u potrazi za stabilnim domom i sigurnošću. Inicijativa za slobodnu Palestinu i Zaklada Slagalica pokrenule su akciju prikupljanja sredstava kako bi iskazale solidarnost i poželjele im dobrodošlicu u njihov nekadašnji dom. Saznajte više: https://tinyurl.com/akcijaGaza

Predviđene su minimalne donacije od 5 eura, ali je svaka dodatna pomoć prijeko potrebna i vrlo dobrodošla, poručuju organizatori ovog koncerta i projekcija.

Sljedeći događaj

21
pro
Pula
Dom hrvatskih branitelja
Božićni koncert studenata Muzičke akademije u Puli