25
stu
Zagreb
Pogon Jedinstvo

Moritz Simon Geist (DE): Vibracije | Device_art 7.021

Zagreb | Pogon Jedinstvo

25 .2021

Moritz Simon Geist (DE): Vibracije | Device_art 7.021

Moritz Simon Geist (DE): Vibracije | Device_art 7.021

share

Instrument koji je dekonstrukcija vibrafona, a pokreće ga 36 robotičkih mehanizama koji izvode glazbu umjesto čovjeka
U sklopu festivalskog programa novog, sedmog po redu Device_art festivala umjetnosti, robotike i novih tehnologija, KONTEJNER u prostoru Pogona Jedinstvo predstavlja Vibracije – najnoviji audio-vizualni performans njemačkog umjetnika i inženjera robotike Moritza Simona Geista. Ovaj performans Geist izvodi na posebnom instrumentu nastalom tijekom rezidencije u centru Ars Electronica u sklopu mreže EMAP – European Media Art Platform, čiji je član i KONTEJNER. Instrument je dekonstrukcija vibrafona i pokreće ga 36 robotičkih mehanizama koji izvode glazbu umjesto čovjeka. Glazbene kompozicije nastaju pomoću generativnog algoritma čijoj se preciznosti suptilno suprotstavlja mehanika robotičkih sklopova koja zvuči gotovo organski.
U sinergiji specifičnog instrumentarija i zvukovlja s vizualnim izričajem, Geist u performansu gradi posebno audio-vizualno iskustvo, ali i postavlja zanimljiva i važna pitanja vezana uz glazbeno autorstvo, sadašnjost i budućnost izvedbenosti odnosno glazbene interpretacije, muzikalnost robota, kao i kompleksnija filozofska pitanja o budućem odnosu čovjeka i robota u kontekstu glazbenog stvaralaštva i izvedbe.
U Pogonu Jedinstvo će se rad predstaviti u obliku audio-vizualnog performansa u kojem su roboti i algoritmi ručno manipulirani, a skladbe koje će publika imati priliku slušati inspirirane su kompozitorima kao što su Terry Riley, John Adam, Steve Reich i Harry Partch.
Ulaz je besplatan uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde. Broj mjesta na performansima je ograničen te je potrebna rezervacija na e-mail adresu [email protected].

Sljedeći događaj

26
stu
Zagreb
Boogaloo
Alen Vitasović