21 lip - 28 srp
SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA
Sisak

Kulturno Ljeto KKV

SREDIŠNJA I SJEVERNA HRVATSKA | Sisak

21 .06 - 28.07 .2023

Kulturno Ljeto KKV

KULturno-ljeto-KKV

share

Obogaćujući programski sadržaj ljeta u Sisku, Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Gradsko kazalište Sisak i ovog će lipnja te srpnja organizirati manifestaciju KULturno LJETO KKV-a kroz kazališni, glazbeni i filmski program koji se izvodi na otvorenom na Ljetnoj sceni Kazališta 21 od 21. lipnja do 28. srpnja.

Otvorenje festivala je u srijedu, 21. lipnja 2023., na Svjetski dan glazbe, kada će u dvorištu Kazališta 21 gostovati Valerija Nikolovska trio.

Valerija Nikolovska (vokalist i tekstopisac) i Viktor Lipić (klavijaturist, skladatelj i producent) glazbeni su par koji djeluje zajedno već više od 20 godina, počevši sa grupom Mayales (Svima Želim Raj Za Sve 1999.Aquarius). Zajedničko glazbeno putovanje rezultiralo je s 4 albuma uglavnom autorske glazbe i mnogobrojnim koncertima. Inicirali su nekoliko različitih projekata u suradnji sa različitim glazbenicima, kao što je Trio LiVaDa s Damirom Šomenom s programom autorske glazbe i obrada jazz i soul standarda, Nothing but The Blues s obradama funk i jazz standarda te najnoviji projekt sa novim albumom She Ka Ra s potpuno improviziranom glazbom.

Sljedeći događaj