09
ruj
Rijeka
Trsatska gradina

Kvartet GIIPUJA na Trsatskoj Gradini

Rijeka | Trsatska gradina

09. 09. 2023 | 20:00

Kvartet GIIPUJA na Trsatskoj Gradini

Kvartet GIIPUJA

share

Kvartet GIIPUJA | Rijeka, Trsatska Gradina | Subota, 9.9.2023., 20h

Prošlogodišnja turneja po šternama i druženja sa ljudima, koji su uživali u ideji da glazba ‘dolazi k njima’ u javne prostore koji su nekada bili mjesta sastajanja, bila su inspiracija za nove skladbe koje će kvartet GIIPUJA predstaviti na Trsatskoj Gradini u subotu 9.rujna u 20 sati.

Povezujući tradicijsku glazbu Istre i Kvarnera sa suvremenim jazzom, kontrabasist Damjan Grbac sa svojim kvartetom GIIPUJA konstantno promovira autohtonu glazbu, aktualizirajući i interpretirajući je u suvremenom jazz kontekstu. Zaštitni znak kvarteta, kao što je to dobro poznato ljubiteljima njihovog glazbenog izričaja, njihova je navika da svoju glazbu najčešće predstavljaju publici izvan komfora koncertnih dvorana.

Nakon prošlogodišnje ambiciozne turneje “100 šterni, ćo!”, turneje od sto koncerata po šternama Istre i Primorja, otoka i Gorskog kotara, GIIPUJA i ove godine, nastavlja sa svojim koncertnim aktivnostima, ali vrijeme je i da predstavi nove skladbe nastale na ovom fantastičnom putovanju. U subotu 9. rujna u 20 sati, na Trsatskoj Gradini, kao poklon svim fanovima koji prate aktivnosti ovog intrigantnog kvarteta, GIIPUJA predstavlja nove skladbe uz najizvođenije skladbe sa dosadašnjih diskografskih izdanja.

GIIPUJA su Damjan Grbac (kontrabas), Marko First (violina, sopela), Aldo Foško (bas klarinet) i Tonči Grabušić (bubnjevi).

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Kastva, Grada Rijeke, Turističke zajednica Grada Kastva, Turističke zajednice Grada Rijeke i HUZIP-a.

Ulaz na koncert je slobodan.

Sljedeći događaj

09
ruj
Zagreb
Klub Močvara
Lazarvs i Killed A Fox u Močvari