11 - 13
srp
ISTRA I PRIMORJE
Labin

Labina 2024.

ISTRA I PRIMORJE | Labin

11 - 13.07.2024

Labina 2024.

Labin

share

Grad Labin i ovog će ljeta postati multikulturalno središte Istre. Sredinom srpnja održat će se treće po redu izdanje jedinstvenog Festivala umjetnosti i tolerancije – Labina.

Od 11. do 13. srpnja, festival će predstaviti spoj ideja i stvaralaštva različitih vidova kulture, kako bi kroz umjetnost poslao vrijednu poruku tolerancije. Kao ovogodišnje zaštitno lice odabrana je talentirana 15-godišnja flautistica Ria Gobo.

Glazbeni program upotpunit će koncerti “Beli Oli i Skupljači perja“, spoj tradicionalnog romskog i makedonskog melosa s autorskom glazbom Olivera Josifovskog, i hitovi iz svjetskih mjuzikla, „U ritmu Broadwaya“, nastale u suradnji HNK Ivana Pl. Zajca i B Glad produkcije iz Rijeke. Održat će se i “Glazbena rock’n’roll radionica” koju će voditi Bale Bulatović iz Novog Sada te likovna radionica za djecu, „Labinu s ljubavlju“, koju će voditi Vesna Pantić „Maštalica“ iz Novog Sada. Bit će organiziran i okrugli stol „Artisti na žici“, čija je ideja povesti raspravu o uspostavljanju ravnoteže između vlastite umjetničke vizije i vlastite savjesti.

Sljedeći događaj

11
srp
Rijeka
Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka
Riječke ljetne noći: Sad i nikad više