23
lis
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Labuđe Jezero

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

23. 10. 2022 | 20:00

Labuđe Jezero

Labuđe jezero

share

Labuđe jezero jedan je od najljepših i najpoznatijih romantičarskih baleta na svijetu i prvi balet velikog Petra Iljiča Čajkovskoga.

Uzbudljiva priča o princu Siegfriedu koji se zaljubljuje u princezu Odette koju je zli čarobnjak Rothbard pretvorio u labuda danas je sinonim za klasičnu baletnu umjetnost, a spoj uzvišene glazbe, raskošnoga plesa te misterija i strasti i danas, gotovo 150 godina otkad je balet skladan, intrigira milijune ljubitelja glazbe i plesa širom svijeta.

Svaka sekunda ovoga najpopularnijega bijeloga baleta magnetski privlači svojom blistavošću i uvlači publiku u čaroban svijet jezera, šuma, palača i vječne ljubavi. Tu neodoljivu čaroliju na pozornicu Lisinskog donosi hvaljeni baletni ansambl Ukrainian Classical Ballet, sastavljen od međunarodno nagrađivanih vrhunskih baletnih plesača.

Riječ je o baletnoj skupini čija je misija ujediniti umjetnike iz cijeloga svijeta i predstaviti publici najraskošnije i najzahtjevnije baletne izvedbe velikih umjetnika. Zahvaljujući raznolikosti škola, svestranosti i dubini kulturne baštine, u ovoj se simbiozi rađaju potpuno novi pogledi i pristupi klasičnom baletu.

Nakon rasprodanog večernjeg termina, Labuđe Jezero će u velikoj dvorani biti ponovljeno i u ranijem terminu, od 17 sati.

Sljedeći događaj

23
lis
Zagreb
HRT – Studio Zvonimir Bajsić
Večer Emila Cossetta