29
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Lisinski subotom: Ivo Pogorelić

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

29. 04. 2023 | 19:30

Lisinski subotom: Ivo Pogorelić

d6b1ddfe1155c2462d45cb50faea92e4

share

Program:
Frédéric Chopin : Preludij u cis-molu, op. 45
Robert Schumann : Simfonijske etide, op. 13
Jean Sibelius : Valse Triste, op. 44
Franz Schubert : Moments Musicaux, op. 94, D. 780
Novi vrhunci!
Legendarni pijanist Ivo Pogorelić obilježio je klasičnu glazbenu scenu našega vremena i na njoj zauzima posebno mjesto. Umjetnička i ljudska karizma, jedinstveni talent i inovativni pristup djelima uvrštavaju ga među najoriginalnije glazbene osobnosti današnjice. Njegov istraživački duh, kojim otkriva nova područja glazbene ekspresije, utjelovljen je u pijanizmu najviše razine, raskošne virtuoznosti i tehničkoga majstorstva. Sugestivnim interpretacijama, oblikovanima profinjenim glazbenim ukusom, rijetkim u današnje doba, proširio je obzore tumačenja i razumijevanja glasovirske literature, postavljajući nove standarde pijanističkih interpretacija.
U Pogorelićevim jedinstvenim izvedbama djela skladatelja prohujalih epoha nisu tek puki muzejski izlošci, nego osebujni glasovi iz budućnosti pijanizma koju Ivo Pogorelić vizionarskom snagom kreira u kompleksnim umjetničkim procesima u koje uvid imaju samo najveći umjetnici, oslanjajući se pritom na svoju nepogrešivu i superiornu glazbeničku intuiciju, golemo znanje i čudesno pijanističko umijeće.
Zahvaljujući beskompromisnim umjetničkim kriterijima i predanoj potrazi za idealnim izričajem, Pogorelić je, u više od četiri desetljeća koncertiranja i snimanja, ostvario autentična i fascinantna postignuća, koja cijene i publika i struka, dok su njegovi nastupi diljem svijeta stekli status željno iščekivanih događaja. Ovaj će put maestro Pogorelić slušateljima u Lisinskom podastrijeti svoju novu viziju remek-djela pijanističke literature, briljantnih skladbi Brahmsa, Schumanna, Ravela i Schuberta. Bit će to susret s umjetnošću jednoga od velikana današnjega pijanizma, koja nas na poseban način oplemenjuje, prosvjetljuje, vodi na uzbudljivo putovanje u nepoznato, a istovremeno nas čini boljim, duhovno bogatijim i sretnijim ljudima! Koncert koji se ne propušta!

Sljedeći događaj

29
tra
Zagreb
Tvornica kulture
My Baby